decembrie 7, 2022

Doar persoanele cu pensie mica pot acumula venitul cu salariul de la stat

Ministrul Muncii a reiterat (repetat) anuntul facut inca de saptamana trecuta, potrivit caruia pensionarii nu vor mai putea sa acumuleze veniturile din pensii cu salariile de bugetari, insa de aceasta data a aratat ca ar putea fi vorba de o singura exceptie.
Pensionarii care au venituri mici din pensii ar putea sa-si cumuleze venitul cu salariul de bugetar.
Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca aceasta posibilitate a fost analizata, vineri, 13 decembrie 2019, in sedinta Guvernului, o decizie in acest sens urmand a fi luata in curand. Astfel, persoanele care se pensioneaza dar sunt inca apte de munca se pot angaja la stat, cumuland astfel pensia cu salariul bugetar, dar numai in situatia in care pensia este sub nivelul salariului minim brut pe tara. In caz contrar, aceste persoane (care au o pensie mai mare) ar putea opta fie pentru pastrarea pensiei, fie pentru pastrarea salariului.
"Am propus cabinetului sa analizam oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sistemul public. in sensul in care am propus un mecanism pentru stabilirea modului in care o persoana sa poata alege intre pensie si salariu, in conditiile in care salariul este din sistemul public. Aceasta optiune ar urma sa se faca in 15 zile. Deci, este la latitudinea persoanei sa opteze intre pensie si salariu. Am propus ca o persoana a carei pensie nu depaseste salariul minim brut pe tara sa poata realiza acest cumul, astfel incat sa nu afectam categorii care au un nivel de venit redus", a declarat, vineri seara, ministrul Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *