Peste doar doua se va da startul confruntarilor din cadrul Campionatul de volei 2009-2010 Divizia A Masculin, moment asteptat cu nerabdare de iubitorii acestui sport, de echipa REMAT si finantatorii acesteia.
In cadrul unei conferinte de presa organizata de staff-ul Clubului Remat s-a reiterat obiectivul propus, clasarea pe primul sau al doilea loc, la finele campionatului. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a facut o trecere in revista a confruntarilor amicale a membrilor lotului Remat din aceasta perioada si s-a referit la componenta actuala a formatiei de volei din Zalau. „Fata de anul trecut pornim dintr-o situatie mai favorabila. Am definitivat lotul mult mai devreme, am avut mai multe jocuri de pregatire. E drept ca inca mai sunt doi jucatori importanti indisponibili. Dupa ce se vor recupera, vom avea un plus in forta de atac si pe centru. Nu toti jucatorii sunt in aceeasi forma si de aceea e greu sa obtii maximum la inceput de campionat. Anul trecut intreg jocul a fost construit pe forta de joc si calitatile lui Gontariu. Sunt optimist si sper ca vom reusi un rezultat bun in Cupa si ne vom bate cu echipa Tomis Constanta pentru un loc bun”.
Liviu Ciupe, patronul Clubului REMAT, este convins ca „acest lot este unul mai valoros decat cel de anul trecut. Singurul post, cel de fals nu stim daca este mai bun, decat in sezonul precedent”. Principalul finantator al Remat este de parere ca „vom avea parte de un campionat mai interesant decat cel de anul trecut, pentru ca la Dinamo, Targu Mures si Dej sunt jucatori buni. Chiar daca obiectivul pare greu de atins, sper sa nu-l ratam”.

Jucatori foarte buni la Remat
Liviu Ciupe, chiar daca nu a vrut sa faca referiri si aprecieri la jucatoriii echipei, a tinut sa mentioneze faptul ca „Pascan este un jucator de perspectiva” si ca „ridicatorul Adriano Lamb este unul spectaculos, care stie sa rezolve mingile dificile”. Totodata, domnia sa si-a exprimat speranta ca „Ivkovic, care este si el un jucator bun se va reface cat de repede”, iar Pereu sa revina la forta maxima, pentru a-l putea vedea in teren peste trei saptamani. „Vali Pereu este un jucator de mare caracter, in sensul ca nu are pretentii la bani daca nu joaca”. Si nu in cele din urma, s-a mentionat ca Remat Club va forma si pregati voleibalisti foarte tineri, pentru a avea propria „pepiniera” de jucatori.