Doar 27 de medici de familie din Sălaj din cei peste 100 fac teste rapide antigen

Pe listă apar 3 medici de familie din Zalău, 2 de la Cehu Silvaniei, un medic de la Jibou. Restul sunt medici de familie în comunele din județ.

Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 poate fi realizată şi în cabinetele medicilor de familie, prin intermediul testelor rapide antigen. La nivelul județului Sălaj, din cei 104 medici de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, 27 au acceptat să presteze acest serviciu, în mod gratuit.

“Pentru a evita aglomerarea centrelor de testare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, persoanele interesate se pot testa cu test rapid antigen în 27 de cabinete ale medicilor de familie din Sălaj, care prestează gratuit acest serviciu”, a anunțat, joi dimineața, Instituția Prefectului.

La Spitalul Județean funcționează în prezent două puncte de recoltare, unul fiind deschis chiar vinerea trecută, după ce numărul solicitărilor a crescut considerabil.

De menționat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este singura unitate sanitară publică din județul Sălaj care realizeză analiza RT- PCR pentru detectarea Covid- 19, inclusiv pentru toate spitalele orășenești din județ, pentru medicii de familie, pentru Direcția de Sănătate Publică Sălaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *