Doar 2.300 de bilete de tratament

Mii de asigurati si pensionari salajeni vor sa-si trateze diversele afectiuni in statiunile balneoclimaterice din tara. Din pacate, biletele nu sunt de ajuns pentru toti. Conform datelor primite de la Filonas Chis, directorul CJP Salaj, de la inceputul anului, 2.400 de salajeni au solicitat bilete de tratament, iar de la casa nationala s-au primit, pentru acest an, doar 2.309 bilete, fata de 3.800 in 2008. Este adevarat, si numarul solicitantilor a scazut fata de anul trecut, cand s-au inregistrat aproape 3.000 de cereri. In general, statiunile pentru care se depun cereri sunt Felix, Bizusa, Covasna, 1 Mai, Moneasa, Geoagiu, Olanesti, Baile Herculane, Vatra Dornei s.a.
Vara este perioada de varf in care sunt depuse cele mai multe cereri, una dintre explicatii fiind vacanta cadrelor didactice, cand personalul din invatamant solicita bilete. Tot vara, incep sa fie solicitate bilete si pentru statiunile de pe litoral.
Biletele sunt cu reducere de 50%, iar pentru cei care beneficiaza de drepturi in baza unor legi speciale, sunt gratuite. Cererile se depun in prima jumatate a fiecarei luni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *