Doar 13 medici de familie sălăjeni au comandat vaccinul anti-Covid 19

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, anunțase că vor exista de marți, 4 mai, peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare la nivel național, odată cu demararea campaniei de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.

”Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-COVID și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson & Johnson (Janssen). Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, scria luni pe Facebook Andrei Baciu.

La nivelul județului Sălaj, la aceeași dată, ar fi trebuit să existe 34 de locații noi pentru vaccinare la medicii de familie, pe lângă centrele de vaccinare înființate inițial. Numai că, din cei 34 de medici de familie care anunțaseră și confirmaseră până săptămâna trecută că încheie contracte pentru vaccinare cu Casa de Sănătate, doar 13 medici au solicitat și vaccinul Johnson & Johnson, vaccinul care se pretează a fi administrat în cabinetele medicilor de familie.

Socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă  

Dacă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie trebuia să înceapă marți, așa cum se anunțase de către CNCAV, Instituția Prefectului Sălaj ne-a transmis că doar 13 medici de familie au cerut de săptămâna trecută Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj doze de vaccin. Este vorba de medici de familie din Cehu Silvaniei, Șimișna, Gârbou, Someș Odorhei, Sâg, Chieșd, Marca, Boghiș, Bobota și Zalău. La un calcul matematic simplu, scăzând din totalul de 13 pe cei patru de la Cehu, rezultă câte un medic pentru restul localităților precizate, inclusiv pentru Zalău, unde a început imunizarea anti-Covid 19.

Din Zalău, singurul medic de familie care și-a anunțat public pacienții că în cabinetul său s-a dat startul vaccinării este medicul de familie Gabriel Iluță. Iar anunțul său pe pagina de Facebook a cabinetului este însoțit de fotografii din care reiese că vaccinul folosit este cel de la Moderna.

Dacă Prefectura ne-a transmis că la Cehu Silvaniei au solicitat vaccin patru medici de familie, pe site-ul CAS Sălaj există doar doi medici care au încheiat contracte pentru vaccinare anti-Covid19 – medicii Barra Zoltan și Pop Lucian Liviu. Alți doi medici de familie din Cehu Silvaniei au comandat vaccinul fără să încheie oficial și contractul cu Casa de Sănătate pentru acest serviciu oferit populației, procedură care va fi soluționată zilele acestea deoarece altfel nu vor putea fi remunerați pentru serviciile medicale prestate.

Care sunt medicii de familie sălăjeni dispuși să vaccineze în cabinete

Cele 34 de cabinete de medicină de familie unde populația se va putea vaccina începând din aceste zile, conform listei oficiale a contractelor încheiate cu Casa Județeană de Sănătate sunt:

Zalău – Iluță Gabriel, Angelescu Lidia, Butura Lucia, Farcaș Irina, Marcu Valeria, Mureșan Sofia, Niculescu Rozalia, Seichei Silaghi Monica, Tăutu Viorica, Toth Valeria; Cehu Silvaniei – Barra Zoltan, Pop Lucian Liviu; Șimișna – Basaleh Saleh Ayoub; Nușfalău – Cabinet asociați Biro Pacsa și Biro Pacsa Geza; Boghiș – Brisc Simona; Jibou – Burde Rodica Monica; Gârbou – Farc Ovidiu; Bălan – Georgiu Aurelian; Letca și Lozna – Iacob Mihai Ionel; Sărmășag – Ihoș Alexandra; Someș Odorhei – Irimiea Horațiu; Șimleu Silvaniei – Maior Maria Eniko; Rus – Matei Maria Elvira; Sâg – Mihălțan Marcela; Creaca și Crișeni  – Moldovan Elena; Gâlgău – Perhaita Maria Aida; Chieșd – Pop Codruț Constantin; Ileanda – Prislopan Simona; Halmășd – Stuparu Mihăiță Gabriel; Plopiș – Stuparu Onița; Cristolț – Suleiman Adbel Salam; Marca – medicul Alexan Nicoleta; Bobota – Vaida Daniela; Vârșolț–Vereș Ecaterina.

Datele de contact și lista integrală a medicilor de familie la care sălăjenii se pot vaccina poate fi consultată pe site-ul CJAS, accesând linkul  http://www.cnas.ro/cassalaj/page/lista-cabinete-mf.html

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *