DJST Salaj si CSM Zalau au intrat ieri in greva

DJST Salaj si CSM Zalau  au intrat ieri in greva

Angajatii Clubului Sportiv Municipal si cei ai Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Salaj au protestat pentru salarii

Nemultumiri mari în ceea ce priveste grila salariala pentru angajatii Cluburilor Sportive ce apartin de Ministerul Tineretului si Sportului si cei ai Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret. Acestia au intrat ieri în greva. Protestatarii solicita Ministerului Tineretului si Sportului recalcularea drepturilor salariale si mai solicita si aprobarea unor eventuale sporuri.
Sindicatul National pentru Tineret si Sport a trimis un e-mail tuturor unitatilor apartinatoare ale MTS, solicitând solidaritate si unitate pentru acest proiect comun. De asemenea, în comunicat se mai cerea si ca angajatii institutiilor sa se fotografieze în fata unitatilor, cu spatele la fotograf. Metoda aceasta inedita vine dupa ce conducerea MTS a întors spatele unitatilor din teritoriu si nu au încercat sa caute solutie pentru cererile lor.
“Eu nu am dreptul sa particip la greva, doar angajatii, pentru ca directorii DJST-urilor nu pot face parte din acest sindicat. Se respecta programul orelor de munca, cu toate ca, la nivel national s-a stabilit ca angajatii sa nu lucreze pe calculator. La finalul anului trecut s-au marit doar salariile angajatilor din Minister, nu si ale personalului directiilor si cluburilor”, a declarat Adrian Farcas, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Salaj.
“Sunt probleme grave în sistemul nostru. Antrenorii si ceilalti angajati lucreaza pe salariul minim. Din 2007 nu s-a mai înregistrat nicio marire de salariu, iar anul trecut ar fi trebuit sa se mareasca salariile si celor din cadrul cluburilor sportive si directiilor judetene, nu doar angajatilor Ministerului”, a afirmat Silviu Muresan, director CSM Zalau.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *