septembrie 26, 2022

DJ 191 C si DJ 109 E vor intra în reabilitare si modernizare

Consiliul Judetean Salaj si Comuna Nusfalau au semnat, recent, acordul de asociere între Judetul Salaj si Comuna Nusfalau pentru realizarea unor lucrari de întretinere si reparatii pe drumul judetean DJ 191 C, Nusfalau – Huseni (comuna Crasna).

rn

Potrivit expunerii de motive, pe acest drum judetean, în urma precipitatiilor abundente cazute în ultima perioada, santurile s-au colmatat, fapt ce a condus la degradarea partii carosabile, iar pentru redarea acestui sector de drum în conditii de siguranta a circulatiei, sunt necesare lucrari de scarificare si reprofilare a partii carosabile, dar si de reparare a partii carosabile cu material pietros.
Valoarea totala pentru aceste lucrari reparatii este de 43.927,341 lei (inclusiv TVA). Contributia Consiliului Judetean este de 39.540,00 lei, iar diferenta în cuantum de 4.387,341 lei va fi suportata de catre Comuna Nusfalau.
Peste 100 de milioane de lei vor fi alocati si pentru DJ 109 E

rn

Ample lucrari de reabilitare si modernizare vor fi efectuate si pentru DJ 109 E, care face legatura între localitatile Rus, Buzas si Lozna.
Potrivit proiectului de hotarâre adoptat, ieri, de consilierii judeteni ai Consiliului Judetean Salaj, pentru obiectivul de investitii Reabilitare si modernizare drum judetean DJ 109E: limita judetul Cluj-Fodora-Rus-Buzas-Lozna Dn 1H (pod Ciocmani), suma totala este de 91.093.143,77 lei la care se adauga TVA în valoare de 17.226.084, 11 lei.

rn

Investitia presupune lucrari de reabilitare a suprafetei carosabile, a trotuarelor, betonarea santurilor, realizarea unor ziduri de sprijin, amenajarea rigolelor carosabile, reabilitarea unui pod si construirea unuia nou.

rn

Conform contractului, aceste interventii se vor realiza în urmatorii doi ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.