februarie 9, 2023

DJ 108S de la Zalha, reparat în regim de urgență

Două proiecte de infrastructură rutieră au fost recepționate, în această săptămână, pe DJ 108S, în comuna Zalha. Investițiile, în valoare totală de circa 435.000 de lei, au vizat consolidarea malului drept al Văii Zalha, cu carcase de gabioane, respectiv refacerea corpului drumului.

Lucrările au fost realizate în regim de urgență, în baza acordurilor de asociere încheiate între Consiliul Județean Sălaj și Primăria comunei Zalha.

“Tronsonul de drum județean pe care s-a intervenit a fost grav afectat de viituri în anii 2015, 2017 și 2020. Dacă în 2015, viiturile au rupt o porțiune de circa 15 metri din drum, în anii următori, pe fondul ploilor abundente și în lipsa lucrărilor de reparații, malul a continuat să se erodeze, iar zona surpată s-a extins la 70 metri. Din aceste motive, accesul la proprietățile din zona a fost îngreunat, iar circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere că traficul a fost restricționat pe o singură bandă și că, fiind drum în curbă, vizibilitate era redusă. Printr-o bună mobilizare, am reușit să rezolvăm această problemă stringentă în doar două luni de la semnarea contractelor de lucrări”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Pentru consolidarea malului drept, finanțarea a fost asigurată din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, în timp ce lucrările de refacere a corpului drumului au fost executate din fonduri de la bugetul județului.

1 thought on “DJ 108S de la Zalha, reparat în regim de urgență

  1. Ma bucur mult pentru realizarile,dar mai ales pentru interesul pe care il manifesta dl.presedinte Dinu Iancu Salajeanu pentru problemele cetatenilor si pentru judet in general.Daca la preluarea mandatului multi sceptici se vaicareau de dl.Dinu acuma ar fi frumos sa vina si sa recunoasca preocuparea pentru acest judet.Am colaborat cu ceva vreme in urma cu dl.presedinte si sunt foarte incantat de prestatia dansului in aceasta functie.Ii doresc mult succes in viitor,multa sanatate si sarbatori fericite.Bucurie multa intregii familii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut