E.ON Gaz Distributie a investit, in ultimii patru ani, respectiv de la privatizare si pana in prezent, peste 560 milioane de lei in reabilitarea si modernizarea a aproximativ 2.300 de kilometri de retea, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Bucuresti, Frank Hajdinjak, directorul general al holdingului E.ON Romania. Potrivit spuselor sale, pana in 2012, valoarea totala a investitiilor in infrastructura va atinge un miliard de lei: „Ca sa atingem standardele de siguranta din Europa de Vest, intentionam sa facem investitii in valoare de 190 milioane de lei pe an. Exista, de altfel, un plan de investitii bine pus la punct, care presupune inlocuirea, in urmatorii ani, a aproximativ 40% din retea”.
Potrivit sursei citate, E.ON Gaz Distributie nu a neglijat nici investitiile in extinderea sistemului de distributie, reteaua fiind extinsa pe o lungime de aproximativ 300 de kilometri, prin investitii de peste 33 milioane de lei. Astfel s-a ajuns in situatia in care distribuitorul opereaza o retea de 18.800 kilometri.
In 2008, investitiile realizate de E.ON au totalizat 184 milioane de lei, suma fiind destinata in principal reabilitarii si modernizarii a peste 780 kilometri de conducte din sistemul de distributie a gazelor naturale.
Pentru anul in curs, compania a alocat un buget de investitii de aproximativ 190 milioane de lei, in vederea reabilitarii si modenizarii a cel putin 650 kilometri de conducte si pentru extinderea sistemului cu circa 150 kilometri.
La nivelul regiunii de nord, din care face parte si judetul Salaj, lucrarile de extindere, reabilitarea si modernizarea conductelor si bransamentelor pe o lungime de aproximativ 180 kilometri, vor costa compania mai mult de 18,5 milioane de lei.
Anul trecut, in judetul nostru E.ON Gaz Distributie a inlocuit trei kilometri de conducte si bransamente, cheltuind in aceasta directie 950.000 de lei. Aproape jumatate din suma a fost destinata investitiilor de pe strazile Porolissum si Tudor Vladimirescu, din municipiul Zalau.