Disputa in Tribunal pentru Clubul Tineretului

Primaria municipiului Zalau a devenit din 25 noiembrie 2008, proprietarul oficial al cladirii Clubului Tineretului. Asa dupa cum scriam in editiile anterioare ale ziarului nostru, imobilul (cladirea si cei aproape 1700 de metri patrati de teren) au fost, pana de curand, in proprietatea Fundatiei pentru Tineret Salaj, dar din cauza unor datorii importante, in special fata de Primaria Zalau, intreaga proprietate a fost pusa sub sechestru.
Sechestrul a fost initiat din cauza unor datorii extrem de mari (si vechi) pe care fundatia le avea tocmai fata de primarie. Este vorba de aproximativ 5 miliarde lei vechi, suma care reprezinta impozitul pe teren si pe cladire neplatit de ani buni de catre Fundatia pentru Tineret.
Licitatia a fost una extrem de simpla pentru administratia locala deoarece, in afara de primarie, nu s-a mai prezentat nici un alt ofertant. Pretul de pornire a licitatiei a fost de 2.050.000 lei (peste 20 de miliarde in lei vechi), finantarea pentru acest proiect provenind din banii de la guvern, primiti de primarie la sfarsitul lunii octombrie.
Dar in pofida succesului la licitatie a singurului ofertant (primaria) lucrurile s-au complicat deoarece fostul proprietar al cladirii – Fundatia pentru Tineret- a contestat in instanta valabilitatea executarii silite si a cerut, de asemenea, anularea procesului verbal de licitatie. Demersul reprezentantilor fundatiei nu a avut insa succes in fata forurilor judecatoresti, iar contestatiile au fost respinse.
In momentul de fata, administratia locala asteapta doar ca hotararile judecatoresti sa devina definitive si irevocabile (sa treaca perioada in care decizia instantei poate fi atacata) pentru a putea deveni proprietari cu acte in regula ai cladirii.
^Nu am intrat in posesia cladirii pentru ca nu am dorit sa fortam lucrurile. Noi am suspendat procedura pentru a nu crea complicatii ulterioare, deoarece stiam ca sunt depuse contestatii. Deocamdata, contestatiile sunt respinse si asteptam ca ele sa devina definitive si irevocabile, dupa care vom finaliza procedura^, a afirmat primarul Radu Capilnasiu.
Potrivit declaratiilor facute de el in luna noiembrie, in cladirea Clubului – unde functioneaza in momentul de fata mai multe firme – va fi mutata Casa Municipala de Cultura, respectiv cele doua ansambluri de muzica populara, care functioneaza, momentan, intr-o cladire pentru care primaria plateste chirie Bisericii Reformate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *