februarie 6, 2023

Disponibilizari la noua companii feroviare

Ministerul Transporturilor va incepe, in urmatoarele trei luni, restructurarea a noua firme feroviare desprinse din companiile-mama, procesul incluzand disponibilizarea a circa 4.000 de salariati, a declarat, joi, subsecretarul de stat al institutiei Constantin Axinia.
“In trei luni, incepem un proces de restructurare la noua societati feroviare, desprinse din companiile-mama, care sunt generatoare de plati, singurul lor beneficiar fiind tocmai companiile din care s-au desprins”, a spus Axinia, dupa un seminar pe tema transporturilor organizat la Poaina Brasov de Asociatia Industriei Feroviare. Printre cele noua firme se afla: CFR IRLU, IMC, Telecomunicatii CFR si SC Baza de Aprovizionare, iar companiile-mama sunt CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa. Potrivit lui Axinia, o singura societate are lunar pierderi intre doua si patru milioane de lei.
“Toate societatile care s-au desprins nu au patrimoniu, iar societatile-mama, care sunt actionarii majoritari, le cumpara echipamente, le platesc salariile, utilajele si combustibilul pentru a functiona. Vor disparea functii de conducere, pentru ca sunt foarte multi directori general, directori economic si adjunctii acestora, precum si sefii de servicii. In total, aproximativ 4.000 de oameni vor fi disponibilizati, insa nu deodata, ci in timp”, a mai spus Axinia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut