Discutiile cu Brantner despre problemele in colectarea gunoiului s-au purtat ieri la Consiliul Judetean in spatele usilor inchise

Discutiile cu Brantner despre problemele  in colectarea gunoiului s-au purtat ieri  la Consiliul Judetean in spatele usilor inchise

Ieri a avut loc la Consiliul Judetean intalnirea solicitata de Primaria Zalau cu reprezentantii firmei Brantner si cu reprezentantii Asociatiei Ecodes, cu care Brantner are contract pentru colectarea gunoiului in 14 comune din Salaj si in trei orase, inclusiv Zalaul, unde serviciile lor s-au dovedit mult sub nevoi. Scopul intalnirii, cum a spus si primarul Ionel Ciunt, a fost de a aduce la normalitate colectarea gunoiului de catre Brantner, care deserveste cu rezultate proaste municipiul din 8 martie.
Am luat legatura cu presedintele Ecodes, vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj Sergiu Panie, organizatorul acestei intalniri, pentru a obtine accesul presei la discutii. Raspunsul a fost cat se poate de clar ca nu ni se permite accesul. Cum era de asteptat, pentru ca pana la initiativa primarului Ionel Ciunt autoritatile locale au negat ca ar fi vreo problema cu colectarea gunoiului, in ciuda evidentei. Lipsa publicului la aceasta dezbatere de interes cat se poate de public, in care sunt implicate institutiile publice, poate fi interpretata. Au tinut sa-si spele rufele in familie, cum se spune. Totusi, Panie ne-a promis ca va emite un raport al intalnirii, pe care ni-l va pune la dispozitie azi.
In lipsa informatiilor de ieri, e de presupus ca s-a discutat despre faptul ca Brantner aduna gunoiul din trei orase si 14 comune din Salaj doar cu patru masini si nici nu are destui angajati. Firma Brantner administreaza si noua groapa unica de gunoi a Salajului de la Dobrin, in virtutea acordului cu Asociatia Ecodes, pusa pe picioare de Consiliul Judetean Salaj in acest scop.
In spatele problemelor din teren, cum se pot numi eufemistic mormanele de gunoi din Zalau, stau de fapt lipsurile firmei Brantner. Directorul tehnic de la Brantner, Balazs Denes, stop_coloana a fost singurul care a fost cinstit si ne-a spus ca sunt probleme in colectarea gunoiului.
“Avem doua masini noi cumparate pe leasing si asteptam numerele rosii. “n momentul acesta lucram cu patru masini second-hand, unele cumparate, altele inchiriate. Chiar una dintrele ele are defectiuni, dar nu am bagat-o in service, tocmai ca sa se colecteze gunoiul cu ea. Consider ca o parte din cetateni nu agreeaza schimbarea firmei de colectare. Dar multi muncitori de la Brantner sunt noi si nu cunosc rutele. Si eu am lucrat patru ani la AVE si stiu situatia foarte bine. Am incercat sa angajez oameni cu experienta care au lucrat la AVE si cunosc rutele. Rezolvarea acestei probleme nu se va face de la o saptamana la alta, sincer va spun. Nu gasesc oameni care sa lucreze, sa mearga cu matura si lopata, dar sa stie si rutele, unde se afla punctele de colectare. Putea fi si mai rau, daca angajam oameni noi si nu reuseam sa angajez oameni de la AVE, cu experienta, care cunosc rutele. De exemplu, una din masini a fost blocata la Salatig, unde s-a impotmolit. Soferul nou nu cunostea zona suficient de bine”, ne-a explicat saptamana trecuta problemele cu care se confrunta Balazs Denes. Pana acum, acesta a fost singurul care a transmis cetatenilor ceva inteligibil despre colectarea gunoiului si da o speranta ca lucrurile vor merge mai bine pe viitor. Dar sa vedem si raportul lui Sergiu Panie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *