Discuții și lovituri sub centură la „Diverse”

3
1055

Ședințele de Consiliu Județean sunt, cu siguranță, mult mai animate de când social democrații au trecut în opoziție, iar liberalii se află la putere, alături de UDMR și USR-PLUS. Nu prea mai există proiecte de hotărâre fără obiecții, observații sau chiar schimburi de replici tăioase între cele două tabere. Un exemplu în acest sens a fost și ședința de vineri, 23 iulie, unde spiritele s-au încins la capitolul Diverse.

Tonul l-a dat UDMR, prin glasul vicepreședintelui Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert-István.

„Vreau să vă mărturisesc că am rămas surprins ieri (joi, n.red.), când în Comisia Economică rectificarea de buget propusă de domnul președinte și rectificarea bugetului de execuție au fost blocate, 3 voturi la 3 voturi. Sigur, opoziția își face datoria, însă eu m-aș fi bucurat ca opoziția să fie una constructivă, una cu amendamente, încât să nu blocăm investițiile județului Sălaj. Ați votat împotrivă pentru a aloca 3 milioane de lei pentru drumul județean 110A, pentru a continua lucrările până când PNDL va deconta facturile depuse, ați blocat 485 mii lei investiții la Spitalul Județean, ați blocat 250 de mii de lei pentru a achiziționa un microbuz la Direcția Generală pentru Asistență Scocială și Protecția Copilului, ați blocat diferite proiecte la Direcția Patrimoniu privind întreținerea drumurilor. Ați blocat demararea unui proiect pe fonduri europene. Foarte frumos! (…) Eu v-aș propune mai bine să veniți cu amendamente, decât să blocați tot ce înseamnă investiții”, a fost mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean, Szilágyi Róbert-István, pentru consilierii opoziției.

Spiritele s-au încins imediat, social democrații luând cuvântul, rând pe rând, pentru a contracara atacul.

„Domnule vicepreședinte, ne spuneați de amendamente. De când am început acest mandat, niciun amendament al opoziției nu a trecut. Nu cred că trebuie să ne certați pe noi (…) Chiar și amendamentul privind mărirea bursei pentru copiii cu handicap a picat în Comisia Economică”, a reacționat social democratul Alin Opriș.

„Noi ne-am obișnuit ca vina pentru toate nerealizările să fie a opoziției.(…) PNDL este oprit, și nu din vina opoziției, ci dintr-o ambiție a Guvernului de a schimba denumirea acestui program și de a și-l asuma, chiar dacă a fost inițiat de către PSD, și este o realitate confirmată de către domnul prim-ministru. N-ar trebui ca locuitorii Sălajului să repare oalele sparte de către proasta guvernare. Prin urmare, ar trebui să își asume și să dea drumul banilor, pentru că ei existau și, dacă nu ar trebui schimbată denumirea acestui program, probabil că aceste lucrări ar fi fost în continuare în desfășurare, nu ar fi trebuit să se chinuie fiecare județ, inclusiv Sălajul, să găsească surse de finanțare până când se vor hotărî ei să deblocheze acest program, a adăugat Valentina Souca.

„Mi se pare complet neetic să acuzați cei trei membri de la PSD, din șapte, câți are Comisia economică, că au blocat o serie de proiecte, marșând mai ales pe investițiile de la Consiliul Județean. Domnule vicepreședinte, trăim într-o democrație, unde majoritatea decide. Dumneavoastră aveți majoritate în absolut toate comisiile Consiliului Județean. Ședința Comisiei economice a fost online. Chiar dacă al patrulea membru din partea coaliției de guvernare poate nu era în Zalău, poate era în concediu, a fost online ședința, se putea conecta, aveați majoritate. Cele trei voturi împotrivă ale noastre nu au contat niciodată. Niciun amendament pe care noi, ca și consilieri PSD, l-am făcut în această comisie, nu a trecut”, a adăugat social democrata Corina Forț.

Constatând că majoritatea consilierilor PSD au dorit să ia cuvântul, Adrian Margin a intervenit, în stilul său caracteristic. „Dacă v-au pus microfoane, vreți să vorbiți chiar toți la ele?”, a fost replica liberalului.

De menționat că ședința de Consiliu Județean de vineri a fost prima la care participanții au avut parte de un sistem de sonorizare modern, cu microfoane, dar și de un sistem de vot electronic, pe bază de cartelă. De altfel, ședința a debutat cu un mic instructaj al consilierilor județeni, cu privire la modul în care trebuie folosite microfoanele pentru a se face auziți, pentru a anunța că doresc să ia cuvântul sau pentru a vota proiectele de hotărâre cu ajutorul cartelei.

3 COMENTARII

  1. Tot la diverse: ce se aude despre mult laudatul Drum de legatura intre Cartierul DumbravaNord si Centura 1 : din spate de la Michelin, pe langa CET si Transimont, pana in Valea Mitzii la giratorul nou proiectat ???
    Tot la faza SFurilor se afla ? Daca mai asteptati mult, se poate face: doar prin tunel, ori deloc.
    Nici o grija, pentru cand tranzactionati terenul: seful nostru de la DNA e mult prea ocupat cu alti mushterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.