decembrie 2, 2022

Directorii unitatilor de invatamant din judet se intalnesc, astazi, in cadrul primului cerc pedagogic din acest semestru, tema propusa pentru discutii referindu-se la prevenirea conduitei agresive in scoli. Conform datelor primite, ieri, intr-o conferinta de presa, de la inspectorul scolar general Ioan Abrudan, directorii din invatamantul prescolar se intalnesc la Gradinita nr.3 Simleu Silvaniei, cei de gimnaziu urmand sa fie grupati, in functie de zonele de provenienta, pe trei centre metodice: unul la Scoala “Mihai Eminescu” Zalau, unul la Valcau de Sus, si altul la Somes Odorhei. Directorii de colegii, licee si grupuri scolare se intalnesc la Liceul Teoretic “Ion Agarbiceanu”.
Ioan Abrudan ne-a mai informat, ieri, ca ordonanta de urgenta prin care dascalii se pot muta de la tara la oras sau de la gimnaziu la liceu a fost publicata in Monitorul Oficial, astfel ca ea intra deja in vigoare chiar din aceasta etapa a miscarilor de cadre. Inspectorul scolar general a apreciat emiterea acestei ordonante drept “un lucru bun, care desfiinteaza un soi de discriminare existenta pana acum intre dascali cu aceeasi pregatire”. El a calificat drept “de bun augur” si impunerea urmarii unor cursuri de formare pentru profesorii de gimnaziu care se muta la liceu, dar s-a declarat de parere ca impunerea ar trebui sa fie valabila si invers (pentru cei care se muta de la liceu la gimnaziu).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *