Directorul Spitalului da vina pe CJAS pentru datorii

De la inceputul anului si pana in prezent, Spitalul Judetean de Urgenta a acumulat datorii de 5,9 milioane de lei (59 de miliarde de lei vechi), majoritatea reprezentand arierate restante la plata furnizorilor de medicamente si materiale sanitare. In aceasta situatie s-a ajuns, potrivit managerului Ioan Muresan, datorita subfinantarii spitalului, pusa de acesta pe seama Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS). Managerul a precizat ca suma decontata lunar de Casa de Asigurari pentru serviciile prestate de spital este de aproximativ 3,2 milioane de lei, in conditiile in care ar fi nevoie de 4 milioane.
“Suntem foarte nemultumiti ca nu exista suficienta suficienta hotarare din partea Casei de Asigurari de Sanatate pentru ca Spitalul sa obtina banii de care a re nevoie pentru a functiona. CAS este institutia care trebuie sa plateasca serviciile medicale, nu sa se justifice ca nu sunt bani”, a mai declarat managerul.
De cealalta parte, directorul de relatii contractuale din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate, Marius Tautu, sustine ca institutia pe care o reprezinta “s-a zbatut in fiecare an sa obtina un buget cat mai bun pentru toate institutiile sanitare, inclusiv pentru Spitalul Judetean”. Tautu a admis ca, din cauza restrictiilor bugetare, nu s-au putut contracta servicii la nivelul optim de functionare a spitalului, dar a precizat ca situatia este valabila pentru toate institutiile spitalicesti din tara.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *