septembrie 21, 2023

Directorii pedelişti se titularizează pe posturi

0

Şefii mai multor instituţii deconcentrate trebuie să dea concurs pentru definitivarea pe post pentru că au fost numiţi interimar sau temporar.
Şase directori de deconcentrate sălăjene se pregătesc de concurs după ce au fost numiţi interimar sau temporar pe posturile respective. Este vorba de şefii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie in Agricultură şi Sistemul de Gospodărire a Apelor, potrivit Instituţiei Prefectului Sălaj. „Sunt directori numiţi interimar sau temporar, prin urmare se va organiza concurs pentru posturile respective”, a precizat Sebastian Olaru, purtătorul de cuvant al Prefecturii Sălaj. In afară de cei şase directori, restul sunt definitivi, din 21 de instituţii publice deconcentrate. In momentul de faţă, directori interimari sunt Daniela Biriş – ITM, Ligia Marincaş – DSP, Romeo Sarca – AJOFM, Dorin Ghiuruţan – Vamă, Virgil Ţurcaş – APIA, Dumitru Gorgan – SGA. Majoritatea au fost instalaţi ca directori incepand cu luna mai a anului 2009, dar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi ministerele din care fac parte au tot amanat concursul, motiv pentru care la mai bine de doi ani de la numirea lor in funcţie au rămas tot interimari sau numiţi pe o perioadă determinată. Cu toate că aceste concursuri sunt in mare parte doar o formalitate, toţi dintre ei fiind susţinuţi de către partidele din coaliţia guvernamentală.
PDL susţine că nu are legătură cu concursurile
Preşedintele PDL Zalău, Cladiu Barsan, spune că „depinde de fiecare instituţie cand işi va organiza concursurile”, insă „partidul nu are legatură cu aceste concursuri”. „Sper că in cel mai scurt timp să aibă loc aceste concursuri, astfel incat să existe mai multă stabilitate şi la nivelul managementului acestor instituţii publice deconcentrate”, a declarat pentru Graiul Sălajului purtătorul de cuvant al PDL Sălaj.
Directorii sunt duşi de nas
Romeo Sarca, directorul AJOFM, aşteaptă să i se comunice data concursului pentru că, oficial, este numit pe postul de director interimar pană la data de 1 iulie 2011, insă termenul se poate prelungi. „Zvonuri despre organizarea concursurilor au fost de vreo trei ori, la un moment dat chiar s-a publicat oficial anunţul, dar s-a amanat din diferite motive care ţin de Ministerul Muncii”, spune Sarca. Insă, in aceeaşi situaţie sunt „majoritatea directorilor de Agenţii Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care nu sunt definitivaţi pe funcţii”, a precizat directorul de la Şomaj. Romeo Sarca a fost numit director in data de 26 mai 2009 şi de atunci ocupă această funcţie in baza mai multor ordonanţe de urgenţă, unele declarate chiar neconstituţionale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut