Directori de școală numiți prin concurs abia din 2022, din semestrul II

0
363

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea să amâne concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de școli după data de 13 iulie. Oficialul se va prezenta în fața Comitetului pentru Dialog Social pentru punerea în dezbatere a unui nou calendar pentru concursul de directori de școli. Acesta ar putea începe din toamnă, și nu din 27 iulie, cum propune metodologia aflată în prezent în dezbatere publică. Ministrul a declarat că decizia sa vine după mai multe propuneri sosite din țară.

„Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri din partea colegilor din nord-vest, reprezentanților primarilor, sindicatelor și, punând în balanță argumentele pro și contra, plusurile și minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci imediat după începerea anului școlar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

O posibilitate ar fi aceea că amânarea să fie legată de perioada concediilor de odihnă din sistemul educațional, decalată de prelungirea cu o săptămână a anului școlar și a examenelor naționale.

Ministrul Educației a adus în discuție un posibil nou calendar, concursul pentru directori urmând să se deruleze astfel: după jumătatea lunii octombrie-proba scrisă; interviul-la începutul lunii decembrie, iar numirile să fie făcute abia la 10 ianuarie 2022. Dacă acest nou calendar  va fi adoptat, rămâne ca cel puțin în prima parte a viitorului an școlar unitățile de învățământ să fie conduse tot de directori numiți interimar.

„Inițierea concursului ar putea să fie făcută în ziua de 14 septembrie, printr-un anunț, iar proba scrisă ar putea fi susținută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susține la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului școlar 2021-2022, și de a începe semestrul al II-lea cu directori numiți după criterii de competență, care să privilegieze exclusiv competența”, a ținut să explice ministrul Educației.

Bineînțeles că au fost argumente și în favoarea organizării concursului pentru directori începând cu 27 iulie. Sorin Cîmpeanu spune că „Ministerul Educației este deschis și are disponibilitate de adaptare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.