Directori de școală aleși de Consiliul profesoral, fără numiri cu iz politic

Directorii interimari ai unităților de învățământ să fie aleși de Consiliul profesoral, în loc să fie numiți de Inspectoratul Școlar. Aceasta este o propunere legislativă inițiată săptămâna trecută de către parlamentarii USR-PLUS. Potrivit președintelui Senatului, Anca Dragu, inițiativa vine în continuarea eforturilor de depolitizare a sistemului public, după ce s-au făcut pe bune concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale caselor județene de asigurări de sănătate.

”Vreau să spun că la nivel parlamentar în Senat avem o propunere legislativă care vizează depolitizarea în educație. Mai exact, vacantarea funcțiilor de directori: atunci când sunt vacante aceste funcții să nu se mai facă numiri de la inspectoratele județene, numiri cu iz politic, aceste numiri, până la organizarea și definitivarea concursurilor, să se facă la nivelul școlii de către consiliul profesoral. Pentru că în felul acesta se pune totuși preț pe calitatea profesorului, pe calitățile manageriale. Acesta este un pas, considerăm noi, foarte important pentru a elimina politizarea excesivă, politizarea în educație. Ce este deja pe circuit este un proiect lansat de colegii de la Senat”, a declarat Anca Dragu, președintele Senatului, în conferința de presă de sâmbătă, de la Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.