Directori de școală aleși de Consiliul profesoral, fără numiri cu iz politic

0
1035

Directorii interimari ai unităților de învățământ să fie aleși de Consiliul profesoral, în loc să fie numiți de Inspectoratul Școlar. Aceasta este o propunere legislativă inițiată săptămâna trecută de către parlamentarii USR-PLUS. Potrivit președintelui Senatului, Anca Dragu, inițiativa vine în continuarea eforturilor de depolitizare a sistemului public, după ce s-au făcut pe bune concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale caselor județene de asigurări de sănătate.

”Vreau să spun că la nivel parlamentar în Senat avem o propunere legislativă care vizează depolitizarea în educație. Mai exact, vacantarea funcțiilor de directori: atunci când sunt vacante aceste funcții să nu se mai facă numiri de la inspectoratele județene, numiri cu iz politic, aceste numiri, până la organizarea și definitivarea concursurilor, să se facă la nivelul școlii de către consiliul profesoral. Pentru că în felul acesta se pune totuși preț pe calitatea profesorului, pe calitățile manageriale. Acesta este un pas, considerăm noi, foarte important pentru a elimina politizarea excesivă, politizarea în educație. Ce este deja pe circuit este un proiect lansat de colegii de la Senat”, a declarat Anca Dragu, președintele Senatului, în conferința de presă de sâmbătă, de la Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.