Directori cu salarii de palmasi la Casa de Pensii si la AJPIS

0
33

Asta pana ia cine trebuie concursul pentru functie

rn

Nu-i nici un secret, ba stie chiar tot norodul, ca posturile la sefia institutiilor sunt politice. Ma rog, se sustine politic cate un candidat care apoi ia postul prin concurs, cine stie cum. Nimeni nu poate spune ca stie, oficial poate doar banui in tacere. “n fine, omul partidului ajunge director, pozitie din care castiga slarii atat de mari de poate da si altora.
Avem insa in Salaj doua cazuri spectaculoase, in care directori de institutii castiga o leafa de ne-sef. Este omul de sacrificiu al partidului, pus interimar, sa tina fotoliul cald unui membru mai merituos.
Unul din cazuri este cel al actualului director de la Casa de Pensii Salaj, Liciniu Pop. Sustinut de PSD, Liciniu a fost numit pe 3 iulie 2017 director interimar, pâna la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei functii. Are 40 de ani, este de profesie informatician si are un master în administrarea afacerilor. Liciniu Pop este angajat al Casei Judetene de Pensii din anul 2015, avand functia de baza de inspector accidente de munca si boli profesionale. Pentru ca doar 6 luni intr-un an se plateste salariul de director in caz de interimat, Liciniu Pop nu poate beneficia si el de salariul de 4.500 de lei, pentru ca l-a luat fostul director interimar, Florian But, care este acum director executiv adjunct la Directia Stabiliri si Plati Prestatii din cadrul institutiei. Totusi, directorul interimar de la Pensii, Liciniu Pop, a crescut in grad, iar de la 2.000 de lei net, cat lua in decembrie, a ajuns de luna trecuta la un salariu de 3.200 lei. Sa vedem daca va lua concursul si va deveni director, cand va fi sa fie concurs, sa ia si el o leafa de sef de institutie.
Un caz similar se repeta si la AJPIS Salaj (Agentia Judeteana de Plati si Indemnizatii Sociale), care este condusa din ianuarie 2015 de Mircea Pop, fiind sustinut tot de PSD. Mircea Pop are functia de executie de inspector si castiga aproxiamtiv 3.100 lei net. Pentru ca este director interimar, 6 luni primeste un salariu de director de 4.700 de lei. Mircea Pop a participat la un concurs in august 2017 pentru a ocupa functia de director la AJPIS, dar a obtinut o nota de 6,4, iar minimul de trecere era 7. Mircea Pop a mai fost si directorul Casei Judetene de Pensii Salaj, dar si al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj.

rn

 

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.