septembrie 21, 2023

Direcţia Silvică va regenera în 2021 peste 67 de hectare de pădure

0

Direcţia Silvică Sălaj va regenera în acest an peste 67 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, din care 16,56 de hectare vor fi împăduriri, iar 51,15 hectare sunt suprafeţe regenerate natural.

Potrivit directorului direcţiei Silvice Sălaj, Viorel Mihiş, împădurile vizează toate ocoalele silvice din judeţ, urmând a se utiliza puieţi produşi în pepinierele proprii.

„Campania de împăduriri va începe cât de curând, pentru că e bine ca plantarea să se facă <în mustul zăpezii>. Vom planta specii locale, care cresc în mod obişnuit în zonele respective”, a  precizat Mihiş.

Direcţia Silvică administrează aproape jumătate din cele 64.000 de hectare, cât reprezintă fondul forestier al Sălajului, iar pentru cealaltă jumătate prestează diferite servicii, precum cele de marcare de arbori sau pază.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut