Direcţia Silvică va regenera în 2021 peste 67 de hectare de pădure

0
279

Direcţia Silvică Sălaj va regenera în acest an peste 67 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, din care 16,56 de hectare vor fi împăduriri, iar 51,15 hectare sunt suprafeţe regenerate natural.

Potrivit directorului direcţiei Silvice Sălaj, Viorel Mihiş, împădurile vizează toate ocoalele silvice din judeţ, urmând a se utiliza puieţi produşi în pepinierele proprii.

„Campania de împăduriri va începe cât de curând, pentru că e bine ca plantarea să se facă <în mustul zăpezii>. Vom planta specii locale, care cresc în mod obişnuit în zonele respective”, a  precizat Mihiş.

Direcţia Silvică administrează aproape jumătate din cele 64.000 de hectare, cât reprezintă fondul forestier al Sălajului, iar pentru cealaltă jumătate prestează diferite servicii, precum cele de marcare de arbori sau pază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.