Direcţia Silvică va regenera în 2021 peste 67 de hectare de pădure

0
295

Direcţia Silvică Sălaj va regenera în acest an peste 67 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, din care 16,56 de hectare vor fi împăduriri, iar 51,15 hectare sunt suprafeţe regenerate natural.

Potrivit directorului direcţiei Silvice Sălaj, Viorel Mihiş, împădurile vizează toate ocoalele silvice din judeţ, urmând a se utiliza puieţi produşi în pepinierele proprii.

„Campania de împăduriri va începe cât de curând, pentru că e bine ca plantarea să se facă <în mustul zăpezii>. Vom planta specii locale, care cresc în mod obişnuit în zonele respective”, a  precizat Mihiş.

Direcţia Silvică administrează aproape jumătate din cele 64.000 de hectare, cât reprezintă fondul forestier al Sălajului, iar pentru cealaltă jumătate prestează diferite servicii, precum cele de marcare de arbori sau pază.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.