Directorul coordonator al Directiei pentru Sport a Judetului (D.S.J.) Salaj, Ioan Onicas (foto), a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, principalele actiuni sportive ce vor fi organizate si finantate de catre directie in acest an.
Astfel, prin Programul „Promovarea Sportului de performanta”, va fi organizata, in august Cupa „Viitorul” la fotbal. De ce a fost ales Clubul Sportiv Viitorul? Pentru ca acest club mai are si alte surse de finantare, pentru ca este unul dintre cele mai de perspectiva cluburi din Salaj, dar si pentru ca, de-a lungul anilor, a participat la foarte multe intreceri si a obtinut rezultate remarcabile. Sa mai adaugam si parteriatele pe care CS Viitorul le-a realizat cu alte cluburi importante din intreaga tara.
In cadrul programului „Sportul pentru toti”, Directia pentru Sport Salaj va organiza in acest an doua competitii importante. Cu ocazia Zilelor Cetatii, sub egida Cupa „Municipiul Zalau”, D.S.J. Salaj va organiza un concurs de Streetball, care va avea loc vineri, 31 august, de la ora 19:00, pe B-dul Mihai Viteazul, in zona statiei de autobuz Silvania. Vor fi amplasate doua terenuri, cate unul pe fiecare sens de circulatie. Scopul acestei manifestari sportive este de a atrage participanti la miscare si deconectare prin sport. Principalele activitati ale acestei competitii vor fi jocul de streetball si un concurs de aruncari libere. Vor putea participa echipe de la scolile gimnaziale si liceele din Zalau, dar si echipe alcatuite ad-hoc din spectatori pentru categoria de „open”. Inscrierile se vor face la locul de desfasurare, incepand cu ora 18:30. Obligatoriu, fiecare participant va completa si semna un formular „Apt de joc pe propria raspundere”. Cei care vor fi declarati castigatori vor fi premiati cu tricouri inscriptionate, acordate de Primaria Zalau (50 bucati), mingi de baschet, acordate de D.S.J. Salaj (10 bucati) si apa minerala.
Datorita faptului ca in judetul nostru inca se mai practica oina, cu sprijinul D.S.J. Salaj, va fi organizata Cupa „Zorile Voievodeni”, in 22 august.