februarie 5, 2023

Directia Generala Anticoruptie pune la dispozitia cetatenilor Registrul de petitii si sugestii

Incepand din data de 15 ianuarie a.c., Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor pune la dispozitia cetatenilor un nou instrument de relationare cu publicul.
Ca urmare a recomandarilor expertilor spanioli formulate in cadrul proiectului Phare RO2004 ^Masuri anticoruptie pentru Politia de Frontiera si Vama^ si a masurilor stabilite prin H.G. nr. 609 din 04.06.2008 pentru aprobarea Strategiei nationale anticoruptie privind sectoarele vulnerabile si administratia publica locala pe perioada 2008 – 2010, la nivelul Directiei Generale Anticoruptie s-a realizat Registrul de petitii si sugestii, continand formulare autocolante si inseriate.
Precizam faptul ca, la nivelul judetului Salaj, petitiile se primesc si prin intermediul Registrului de petitii si sugestii. In acest sens va puteti adresa Biroului Anticoruptie pentru Judetul Salaj cu sediul in Zalau, Piata 1 Decembrie 1918, nr.12, jud.Salaj (in cladirea Institutiei Prefectului Judetului Salaj).
Registrul de petitii si sugestii va fi pus la dispozitia tuturor cetatenilor si reprezentantilor organizatiilor legal constituite care se prezinta la sediile Biroului Anticoruptie pentru Judetul Salaj cu scopul de a formula o petitie referitoare la faptele de coruptie ale personalului Ministerului Administratiei si Internelor: politisti, jandarmi, pompieri, functionari din cadrul Institutiei Prefectului, permise de conducere, pasapoarte, ai Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara, ai Arhivelor Judetene.
Acest document a fost elaborat si va fi utilizat cu respectarea prevederilor art. 51 din Constitutia Romaniei, republicata, ale Ordonantei Guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.233/2002.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut