Direcția Agricolă Sălaj ne învață cum să stopăm risipa alimentară

De Ziua Internațională de Conștientizare asupra Risipei și Deșeurilor Alimentare, marcată anual la data de 29 septembrie, angajații Direcției Agricole Sălaj au luat la pas piețele agroalimentare și marile magazine din Zalău. Au stat de vorbă cu clienții, cu angajații spațiilor comerciale, cu producătorii și comercianții din piețe. Le-au vorbit despre efectele risipei alimentare și le-au oferit materiale informative despre cum pot economisi bani, evitând totodată prețioasele alimente.

Silviu Pop, directorul instituției, a precizat că această acțiune de conștientizare a populației face parte din calendarul de acțiuni al Ministerului Agriculturii, în cadrul cărora oamenilor li se explică importanța conservării mediului înconjurător, respectul față de materiile prime folosite, necesitatea orientării către „construirea” unor meniuri echilibrate și a unui consum responsabil.

„În foarte multe cazuri, oamenii cumpără mai mult decât au nevoie. Acțiunile de informare pe care le derulăm în aceste zile încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului de risipă și al pierderilor alimentare, dar și asupra faptului că, prin modul de acțiune și organizare al fiecăruia dintre noi, putem contribui la sănătatea planetei”, spune Silviu Pop.

Obiectivele acestor demersuri inițiate de Ministerul Agriculturii sunt de a elabora propuneri de politici publice în domeniul agroalimentar bazate pe dovezi, de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri și de a implementa unele măsuri de simplificare pentru cetățeni.

About Author

One Reply to “Direcția Agricolă Sălaj ne învață cum să stopăm risipa alimentară”

  1. Inainte de 1989 ,campaniile similare de evitarea risipei de alimente purtau denumirea generica de alimentatie rationala , iar ca urmare pentru a reeduca cetatenii in spiritul consumului rational de alimente s-au introdus cartelele de paine si repartitia alimentelor de baza, portionat, prin logistica unui caiet care evidentia cat ai de primit lunar si ce,in functie de numarul de persoane ce compuneau o familie .Chiar daca forma difera, implicarea unor institutii in stoparea risipei alimentare in esenta ramane aceeasi ofensiva asupra unei ipotetice imoralitati a cetateanului ce poarta amprenta despotica a lacomiei,alimentata irational de pensiile si alocatiilor exorbitante sau al unui salar minim cu un impact major in puterea de cumparare ,adevarate rasfaturi financiare ce permit un consumerism deviant .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *