Dinu Iancu Sălăjanu: Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă preluarea terenului din incinta Unității Militare

0
1198

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a fost prezent, vineri, la evenimentul prilejuit de aniversarea a 30 de ani de la reînființarea Instituției Prefectului Sălaj și inaugurarea Palatului Administrativ Zalău.

În acest cadru, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a înmânat președintelui Consiliului Județean Sălaj Hotărârea de Guvern privind trecerea unui teren în suprafață de 5,25 hectare din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul public al judeţului Sălaj.

“Mulțumesc domnului premier Nicolae Ciucă și domnului ministru Lucian Bode, precum și tuturor celor care au făcut posibilă preluarea terenului din incinta Unității Militare din zona Dumbrava, în vederea amenajării, de către Consiliul Județean Sălaj, a unui complex sportiv și de agrement multifuncțional. Această reușită confirmă importanța majoră pe care o au buna colaborare dintre administrația locală și factorii guvernamentali, dar și sprijinul constant acordat județului Sălaj de către ministrul de Interne. Vă asigur că vom administra terenul în folosul cetățenilor și că viitorul complex va fi unul modern și la standarde europene. Continuăm să dezvoltăm Sălajul!”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

În cadrul ședinței de miercuri, 11 mai, Guvernul a aprobat trecerea a peste 5 hectare de teren de la Unitatea Militară din Zalău, precum și a unor imobile, în administrarea Consiliului Județean Sălaj.

Administrația sălăjeană va utiliza zona pentru realizarea unui complex sportiv și de agrement multifuncțional. Finanțarea va fi asigurată din bugetul județului, iar investiția ar urma să fie realizată într-un termen de 5 ani.

Concret, Consiliul Județean preia, de la Unitatea Militară 01483 Zalău, Pavilionul C-8 (614 mp), Pavilionul S-7 (238 mp), Pavilionul K (476 mp), precum și terenul în suprafață de 52.515 mp.
Împrejmuirea perimetrală a imobilului, limitrofă proprietății publice administrate de Ministerul Apărării Naționale, se va realiza într-un termen de 12 luni de la data obținerii autorizației de construire.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.