Dinu Iancu-Sălăjanu a semnat contractul de finanțare pentru Ambulatoriul din Cehu și fosta stomatologie din Păcii

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a întâlnit miercuri, 8 februarie, la București, cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

În cadrul întâlnirii, șeful administrației sălăjene a semnat cele două contracte de finanțare europeană, în valoare totală de aproape 4 milioane de lei, care vizează lucrările de extindere a Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență Zalău în Cehu Silvaniei, respectiv eficientizarea energetică a clădirii fostei Stomatologii din Zalău, cartierul Păcii.

Cele două contracte sunt finanțate prin componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În clădirea fostei stomatologii din cartierul Păcii din Zalău, Consiliul Județean Sălaj investește aproximativ 1,87 de milioane de lei, buget prin care clădirea va fi eficientizată energetic și, pe lângă reducerea costurilor cu utilitățile, aspectul exterior al clădirii va fi schimbat total. Va fi anvelopată clădirea,va fi înlocuită tâmplăria, va fi izolat planșeul și soclul, se reabilitează și modernizează instalația de iluminat, va fi realizat sistem de ventilație/climatizare și vor fi instalate panouri solare.

Potrivit proiectului administrației județene se estimează că, prin aceste intervenții, consumul anual specific de energie finală pentru încălzire va fi redus cu 73 la sută.

Al doilea contract, cu o valoare de peste două milioane de lei, se referă la extinderea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență în Cehu Silvaniei, fiind vizate lucrări de reabilitare a pereților exteriori, a tâmplăriei exterioare, a podului și a planșeului peste demisol, precum și modernizarea instalației de iluminat, prin montarea de corpuri LED și panouri fotovoltaice.

Astfel, consumul anual specific de energie finală pentru încălzire va fi diminuat cu aproape 70%.

Ambele contracte aferente cererilor de finanțare depuse de administrația județeană prin această componentă din PNRR au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, la data de 30 ianuarie 2023.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *