Din Sălaj la Satu Mare, prin Camăr. Consiliul Județean recepționează cei 4 kilometri de drum modernizat

La un an de la solicitarea primilor bani pentru un proiect de interes local și regional, prin Programul Național ”Anghel Saligny”, lucrările de modernizare a drumului județean 109P Camăr – limită județ Satu Mare sunt gata.

Consiliul Județean Sălaj anunță că joi, 23 noiembrie, va avea loc recepția lucrărilor, oferind astfel locuitorilor celor două județe, Sălaj și Satu Mare, o nouă cale rutieră de transport.

Cei 4 kilometri de drum județean au fost reabilitați și modernizați printr-o investiție cu o valoare totală de 9,77 milioane de lei.

 

Consiliul Județean Sălaj a obținut în anul 2022 o finanțare de aproximativ 140 de milioane de lei din fondurile guvernamentale alocate prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, pentru șapte proiecte de infrastructură rutieră.

Lucrările la tronsonul dintre Camăr și limita cu județul Satu Mare vin în completarea unei alte investiții derulate de administrația județeană prin fonduri europene – reabilitarea și modernizarea DJ 109P, între Halmășd și Camăr. Contractul pentru aceste lucrări a fot semnat la începutul lunii iulie a anului 2022 și vizează proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 109P, un tronson de aproximativ 24 de kilometri care leagă DN 1H, de la Halmășd la limita cu județul Satu Mare.

Tronsonul trece prin satele Halmășd, Cerâșa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi și Camăr, se intersectează cu două drumuri naționale – DN 1H și DN 19B, dar și cu cinci drumuri comunale – DC 934, DC 93, DC 96, DC 101 și DC 100. Bugetul total al acestui proiect este de 101 milioane de lei (TVA inclus) și va fi gata în termen de 3 ani și trei luni de la semnarea contractului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *