septembrie 30, 2022

”Din os și corn”- o expoziție inedită la Muzeul Județean

Osul și cornul au fost printre cele dintâi materiale folosite de oamenii preistorici pentru a confecționa unelte, arme sau podoabe. Tehnicile de prelucrare s-au perfecționat în decursul timpului și, în multe cazuri, avem de-a face cu realizări de mare finețe și migală.

Expoziția Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău își propune să-l introducă pe vizitator în atmosfera acestei străvechi îndeletniciri, meșteșug și artă deopotrivă, prin intermediul unor piese reprezentative confecționate din materii dure animale, descoperite în decursul ultimelor două decenii în cercetări arheologice derulate la trei situri din zona Sălajului.

Vernisajul expoziției are loc joi, 16 septembrie, de la ora 14.00.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.