Din noiembrie, se deschide creșa din cartierul Meseș

0
419

Creșa din cartierul Meseș este gata să primească, de luna viitoare, 55 de copii.

Investiția a fost de 4,54 de milioane de lei, din fonduri europene cu cofinanțare de la bugetul de stat și de la bugetul local, recepția lucrărilor fiind făcută săptămâna trecută.

„Este o reușită atât din perspectiva acoperirii unei mari nevoi în Zalău pentru mai multe locuri în creșe, cât și din perspectiva standardelor. Rezultatul este unul deosebit, iar dotările sunt complete și de calitate. Creșa dispune de cabinet medical și de o bucătărie bine utilată, pusă la punct, de unde mâncarea va trimisă cu un lift special în modulele în care se află sala de activități, dormitoare, băi cu dotări adaptate taliei micuților. Fiecare salon are acces direct în exterior, pe terase generoase acoperite, de unde se ajunge și în spațiile amenajate și dotate pentru joacă”, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

Începând cu luna noiembrie, după ce va primi și avizele din partea ISU, DSP Sălaj, Inspectoratului Școlar, creșa din cartierul Meseș va găzdui 55 de copii. Vor fi trei grupe a câte 15 copii cu vârsta între doi și trei ani și o grupă de 10 copii cu vârsta între unu și doi ani. Din personalul care va deservi creșa vor face parte opt cadre didactice, opt persoane de îngrijire, două cadre medicale, persoane angajate la bucătărie și un administrator.

„A fost o investiție absolut necesară, pentru că Zalăul a suferit mulți ani de lipsa locurilor la creșă, iar cererea depășea cu mult capacitatea creșei Voinicel, care a fost singura din oraș până s-a decis, în toamna lui 2019, construirea noii creșe din cartierul Meseș. Municipalitatea continuă cu construirea unei alte creșe în Dealul Morii, prin programul Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării. Va fi o creșă cu o capacitate de 110 locuri, în apropierea blocurilor ANL acum în construcție. Conducerea Primăriei Zalău dorește să obțină însă mai mult din programul CNI și va identifica amplasamente potrivite pentru a face solicitări pentru încă două creșe cu capacitate de 70 de locuri fiecare”, au adăugat reprezentanții administrației locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.