Din noiembrie, autobuzele Transurbis pot circula la Hereclean, Crișeni, Meseșenii de Jos și Mirșid

Începând din luna noiembrie 2024, Societatea Transurbis SA va deveni operator de transport în comun regional, iar transportul public va putea fi desfășurat la nivel periurban.

În vederea organizării și extinderii transportului public în comun la nivel periurban, Asociația Metropolitană de Transport Public Zalău a făcut o serie de demersuri în urma cărora, din noiembrie, operatorului SC Transurbis SA îi va fi atribuit contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane în aria unităților administrativ teritoriale membre.

Astfel, transportul public de persoane va putea fi organizat și la nivel periurban, în comunele Hereclean, Crișeni, Meseșenii de Jos și Mirșid. În momentul de față este în pregătire contractul de delegare care va fi atribuit direct către operatorul SC Transurbis SA, conform legislației în vigoare.

Pentru a asigura un serviciu public de transport de calitate, pe lângă cele 20 de autobuze electrice achiziționate cu finanțare din fonduri europene, municipiul Zalău, cu consultarea celor 4 UAT-uri, a depus cereri de finanțare prin PNRR și a semnat contracte de finanțare în vederea achiziționării a încă 40 de autobuze electrice.

Asociația Metropolitană de Transport Public Zalău a fost înființată în anul 2021, prin hotărârile unităților administrativ-teritoriale membre – municipiul Zalău, comuna Crișeni, comuna Hereclean, comuna Meseșenii de Jos și comuna Mirșid, având ca scop înfiinţarea, organizarea şi gestionarea în comun a serviciului public de transport local de persoane pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *