ianuarie 29, 2023

Din martie, alti 160 de salajeni vor ramane pe drumuri

Firmele anunta concedieri colective una dupa alta. In aceasta luna, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, cinci societati au depus documentele pentru disponibilizari incepand cu luna martie. Potrivit datelor primite de la Florica Breban, purtatorul de cuvant al AJOFM Salaj, este vorba de producatorul de mobila Valen Est Industries SRL Surduc, care vrea sa trimita in somaj 45 de persoane, Sacota Zalau da afara 24 dintre salariati, iar Regina SRL Jibou (producator de articole imbracaminte) – 37. Confectii Jibou SA a concediat, in 2008, 15 persoane, iar in aceasta luna a mai anuntat disponibilizarea a 15 persoane. Confectia SRL Jibou, de asemenea, a anuntat, in 2008, concedierea a 40 dintre salariati si a disponibilizat efectiv, pana la finele lunii ianuarie 2009, 33 de persoane, iar in februarie a instiintat AJOFM Salaj ca vrea sa trimita in somaj 40 de oameni.
Pana la 31 ianuarie 2009, 19 patroni anuntasera ca vor sa concedieze 1.074 de persoane, dar au disponibilizat efectiv mai putin de 500. Deocamdata. Printre firmele care au dat afara oameni pana acum, se numara Drum Construct SRL – 76 de persoane, Consinit SRL – 79, Euro Card 2000 – 96, Izomat SA – 12, Prod-Fizes SRL – 23 si Ambianta SRL – 16. Deoarece angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati, timp de 9 luni de la data concedierii acestora, disponibilizarile sunt evitate de patroni, acestia trimitandu-si oamenii in somaj – pe rand, nu pe toti o data.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut