ianuarie 29, 2023

Din ianuarie, salarii mai mari pentru angajații instituțiilor din subordinea CJ Sălaj

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate în ședința on-line de miercuri, 29 decembrie, majorarea salariilor de bază pentru personalul instituțiilor subordonate Consiliului Județean – funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (DJEP).

Potrivit inițiatorului proiectelor de hotărâre – președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, ”din luna ianuarie 2018 până în prezent, nivelul de salarizare al funcționarilor publici și al personalului contractual din cadrul celor două instituții a rămas neschimbat, în această perioadă salariul minim pe economie majorându-se anual, acesta ajungând în anul 2021 la 2.300 lei, de la valoarea de 1.900 lei din anul 2018, urmând ca în anul 2022 să ajungă la nivelul de 2550 de lei, iar rata inflației în această perioadă a fost de 19%”.

Prin urmare, salariile de bază aprobate sunt de 12.600 de lei pentru directorul executiv al DGASPC Sălaj, 11.656 de lei pentru directorul executiv adjunct al DGASPC, în timp ce directorul executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor va avea salariul de bază de 11.028 de lei.

Un șef serviciu din cadrul DGASPC va avea din ianuarie un salariu de bază de 10.200 de lei, iar un șef birou 8700 de lei.

În cazul funcționarilor publici de la DGASPC, în funcție de nivelul studiilor și gradele profesionale, salariile de bază se încadrează între 4.079 de lei pentru un referent debutant și 5910 în cazul unui auditor cu grad profesional superior. Pentru personalul contractual al aceleiași instituții salariile de bază vor fi cuprinse între 2926 lei pentru un referent debutant și 4455 pentru un inspector de specialitate. Un șef serviciu – personal contractual va avea un salariu de bază de 7381 de lei.

În cazul funcționarilor publici ai Direcției Județene pentru Evidența Persoanelor, salariile de bază vor fi cuprinse între 3445 lei un referent debutant și 5902 lei un consilier juridic cu grad profesional superior. Singurul post contractual din instituție este cel al șoferului care va fi remunerat din ianuarie cu una salariu de bază de 3625 de lei.

Nivelul maxim al salariilor de bază astfel stabilite nu depăşeşte indemnizaţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut