februarie 5, 2023

Din ianuarie, alocatii mai mari

Directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, Alexandru Pop, a anuntat ca incepand cu luna ianuarie, unele ajutoare sociale au fost majorate prin Hotarari de Guvern. Astfel, venitul minim garantat pentru persoanele singure va creste de la 100 la 108 lei, pentru familiile de doua persoane de la 181 la 196 lei, iar pentru familiile cu trei persoane, venitul minim garantat creste de la 252 la 272 lei. In cazul familiilor formate din patru persoane cuantumul ajutorului va fi de 339 lei, fata de 314 lei in 2008, pentru cele cu cinci membri 372 de la 402 lei, iar pentru fiecare persoana peste numarul de cinci din familie se vor acorda 27 lei.
Alocatia pentru copiii nou-nascuti, care se acorda o singura data a fost majorata de la 213 lei la 230 lei incepand cu aceasta luna. Si scolarii vor primi, lunar, cu 2 lei mai mult, alocatia de stat pentru copii fiind de acum in valoare de 42 lei, in timp ce cuantumul alocatiei lunare de plasament va fi de 97 lei, fata de 90.
Au fost majorate si indemnizatiile persoanelor cu handicap. Indemnizatia lunara pentru adultii cu handicap grav a crescut de la 187 la 202 lei, iar adultii cu handicap accentuat vor primi 166 lei, cu 12 lei mai mult fata de luna trecuta, indiferent de venituri. Persoanele cu handicap vor mai primi lunar si bugetul personal complementar care, de asemenea, a fost majorat. Acesta este in cuantum de 91 lei pentru adultul cu handicap grav, 68 lei pentru adultul cu handicap accentuat si 33,5 lei pentru cel cu handicap mediu.
Alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere monoparentala se acorda lunar pentru familiile care realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la salariul minim net pe economie. Alocatia complementara este in cuantum de 50 lei pentru familia cu un copil, 60 lei pentru cea cu doi copii, 65 lei pentru trei copii si 70 de lei pentru patru sau mai multi copii. In ceea ce priveste alocatia de sustinere monoparentala, se vor acorda 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 lei pentru doi copii, 85 lei pentru trei copii si 90 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut