Din cauza unor lucrari, tabara de la Tusa ramane inchisa

Investitie de 150 de mii de lei in cantina
Centrul de agrement “Izvoarele Barcaului” de la Tusa, singura tabara functionala din Salaj, ar putea fi inchisa toata vacanta de vara din cauza unor lucrari de investitii programate aici. Investitiile vizeaza, in principal, modernizarea si extinderea cantinei, dat fiind faptul ca aceasta nu indeplineste conditiile cerute de normele sanitar-veterinare (nu sunt amenajate acele controversate filtre, care sa impiedice interferarea alimentelor cu eventuale surse de contaminare). Acesta este, de altfel, si motivul pentru care tabara a fost deservita, in ultimii doi ani, de o firma de catering din Zalau, cantina proprie neavand aviz sanitar-veterinar de functionare.
Conform datelor primite de la Directia Judeteana pentru Tineret Salaj, institutie in administrarea careia de afla tabara, momentan se lucreaza la elaborarea proiectului tehnic,fiind demarate, in acest sens, procedurile de achizitie publica pe SEAP. Cum termenele in astfel de proceduri sunt destul de lungi, lucrarile ar putea incepe, cel mai devreme, la inceputul acestei veri, fapt pentru care directia nu a incheiat absolut nici un contract pentru sejururi petrecute aici de copiii si tinerii din alte judete.
Camerele vor avea bai proprii
Suma avuta la dispozitie, de aproximativ 150 de mii de lei, alocata de la Ministerul Tineretului si Sportului, acopera cheltuielile cu proiectarea lucrarilor si cu modernizarea si extinderea cantinei. Proiectul mai prevede, insa, si amenajarea a sase bai, pentru fiecare din cele sase camere situate deasupra salii de mese, sumele necesare acestei compenente a proiectului fiind, deocamdata, la stadiul de promisiune. Cert este ca, incet, dar sigur, tabara de la Tusa este adusa la standarde acceptabile, care sa permita cazarea in conditii decente chiar si a celor mai pretentiosi “clienti”. Asta cu atat mai mult cu cat potentialul turistic al zonei este unul real, dat de situarea, in imediata vecinatate, a Rezervatiei Peisagistice Tusa-Barcau, unde, pe cateva zeci de hectare, privelisti de o frumusete salbatica si curiozitati geologice si dendrologice se intretaie la tot pasul, conturand un ansamblu cu adevarat pitoresc.
Intabularea, ca si finalizata
In paralel cu modernizarea cantinei, Directia pentru Tineret a inceput si demersurile pentru clarificarea regimului juridic al taberei. In acest moment, cladirile sunt in proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului (si date in administrare directiei), iar terenul este al Consiliului Local Sig. In baza unei hotarari a acestui consiliu local, prin care se aproba darea in folosinta gratuita a acestui teren Directiei pentru Tineret, a fost demarata procedura de intabulare, din care, potrivit directorului institutiei, Costel Ardelean, 90% din pasi au fost, deja, parcursi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *