noiembrie 30, 2022

Din 6 noiembrie se reia Programul "Casa Verde Fotovoltaice"

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum și livrarii surplusului in reteaua nationala va fi reluat incepand cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00, data la care instalatorii validati vor putea sa continue inscrierea persoanelor fizice in aplicatia informatica, potrivit unui comunicat al AFM.
Toate documentele inregistrate cu succes in aplicatia informatica, precum și cele inregistrate in registrul instalatorilor care nu au fost incarcate in aplicatie pana la momentul suspendarii accesului in aplicatia informatica, sunt acceptate de Administratia Fondului pentru Mediu ca fiind depuse in termen, in vederea analizarii.
Persoanele fizice care nu au depus și nu au inregistrat documentele la instalatorii validati pana in data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu conditia ca acestea sa fie valabile la data inregistrarii in aplicatia informatica.
Reamintim ca valoarea contractului de finantare este de 536 milioane lei, suma asigurata din Programul Operational Regional (POR). Valoarea totala a finantarii acordate pentru acest program se ridica la aproximativ 656 milioane lei, Administratia Fondului pentru Mediu asigurand, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea București – Ilfov. Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national.
Finantarea se acorda in procent de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii. Lista instalatorilor validati care au semnat contracte de participare la care se pot inscrie persoanele fizice este disponibila pe site-ul AFM.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *