octombrie 7, 2022

Dimensiunea comertului ilegal in Zalau – 17 firme controlate si 16 sanctiuni contraventionale

Amenzile au fost in valoare totala de 76.500 lei

rn

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Salaj, împreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj si de la Protectia Consumatorului Salaj. au desfasurat in Zalau, la sfârsitul saptamânii trecute, o actiune pentru descoperirea si combaterea ilegalitatilor comise în domeniul alimentatiei publice, alcoolului si bauturilor alcoolice.

rn

Au fost verificate 17 societati comerciale si au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 76.500 lei. Dintre acestea, trei au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, trei pentru încalcarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice, doua la Legea nr 53/2003 privind Codul Muncii (au fost identificate doua persoane care desfasurau activitati în cadrul unor societati fara a avea încheiate contracte individuale de munca).
Afost ridicata în vederea confiscarii suma de 2.210 lei, provenita din activitati comerciale ilicite.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.