octombrie 3, 2022

DIICOT Salaj i-a adus in fata instantei pe cei noua traficanti de droguri care aprovizionau Salajul din Baia Mare

DIICOT Salaj a trimis in judecata reteaua de traficanti de droguri din Baia Mare care aproviziona cu droguri de mare risc Salajul. 

rn

Cei noua inculpati – Varga Mircea, Lemnean Alexandru, Turcu Sergiu, R. Sebastian, Varga Angela, Bot Nicoleta, Tivadar Anamaria, Varga Daniel si S Eduard – au fost trimisi in judecata de DIICOT Salaj la data de 3 iulie pentru trafic de droguri de mare risc. Printre ei se afla si doi minori.
Patru inculpati (Varga Mircea, Lemnean Alexandru, Turcu Sergiu, R. Sebastian) sunt cercetati in stare de arest preventiv si se afla dupa gratii in Centrul de Arest Preventiv al IPJ Salaj
In flagrantul din februarie din parcarea Kaufland, asupra interlopului Mircea Varga, cunoscut drept Mircea de la Baia Mare s-a gasit inclusiv cocaina si Ecstasy. Pe Mircea Varga, presa maramureseana il descrie ca fiind un apropiat al celebrului interlop manelist Dani Mocanu.
Procurorii DIICOT Salaj, coordonati de Liviu Bubuiug – procuror sef DIICOT Salaj, au efectuat o actiune ampla, care s-a lasat in dimineata zilei de 13 februarie cu sase perchezitii in Baia Mare si un flagrant in parcarea magazinului Kaufland, unde l-au prins pe Mircea Varga. Acesta tocmai vanduse 150 de plicuri cu stupefiante, iar in autoturismul de lux al traficantului procurorii au mai gasit cocaina si Ecstasy.

rn

Cantitati mari de droguri ajungeau din Maramures in Salaj

rn

Procurorii DIICOT Salaj spun ca anul trecut au avut mai multe dosare de trafic de droguri, reusind sa-i prinda pe majoritatea traficantilor. Au constatat insa ca in Salaj ajung in continuare droguri, chiar daca traficantii salajeni au fost prinsi. Au mers pe fir si au descoperit ca traficanti din Zalau sunt aprovizionati de o grupare din Baia Mare.
"Am ajuns la concluzia ca avem patru dosare cu traficanti de droguri din Salaj care erau aprovizionati de gruparea din Baia Mare. Nu cunoastem sursa drogurilor, insa stim ca trei persoane din Baia Mare erau furnizori. Acestia portionau drogurile si apoi vindeau cantitati mari, chiar si 200 de plicuri, unor intermediari care le aduceau in Salaj. Cei din Baia Mare mai vindeau droguri si apropiatilor din oras. Din cele sase persoane depistate, trei sunt furnizori, unul este vanzator pe zona Salaj, iar alti doi nu au legatura cu ceilalti patru, dar sunt si ei vanzatori de droguri de mare risc in Baia Mare si Zalau", spune Liviu Bubuiug, procurorul sef al DIICOT Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.