DIICOT a facut ieri perchezitii in Salaj, fiind pe urmele traficantilor de migranti

DIICOT a facut ieri perchezitii in Salaj,  fiind pe urmele traficantilor de migranti

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, au efectuat 25 de perhezitii domiciliare ieri dimineata, joi 26 ianuarie, pe raza a cinci judete, inclusiv Salaj, si in Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat în traficul de migranti, pe relatia Turcia – România – Ungaria. 

Celelalte judete in care s-au facut perchezitii, pe langa perchezitiile din Salaj, sunt Botosani, Dolj, Giurgiu si Timis. Suspiciuneile sunt ca, pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus fraudulos în tara, în mai multe rânduri, peste 100 de migranti – cetateni sirieni, irakieni, turci, afgani si marocani – pe care au încercat ulterior sa îi treaca de asemenea fraudulos peste frontiera româno-maghiara, destinatia finala fiind Germania.

DIICOT a prins cinci transporturi
cu migranti finantate in Turcia

Pe parcursul investigatiilor au fost interceptate cinci transporturi de migranti. “n unul din cazuri, transport initiat de o un salajean, au fost descoperite, ascunse într-o autocisterna, 42 de persoane, dintre care 18 minori. Finantarea activitatilor grupului infractional a avut loc in Turcia. S-au emis mandate de aducere pentru un numar de 20 de persoane. Descoperirea transportului cu autocisterna a fost facuta pe 9 decembrie anul trecut, cand politistii de frontiera de la Varsand, judetul Arad, i-au descoperit pe cei 42 de migranti care solicitasera azil in Romania si voiau sa iasa ilegal din tara, ascunsi in cisterna condusa de Viorel B., in varsta de 48 de ani, din Salaj.

Patru traficanti de migranti
arestati in Zalau anul trecut

Pe 14 iunie anul trecut, politistii din cadrul Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ Salaj l-au prins, la domiciliul sau, pe un barbat de 24 de ani din Zalau, pe numele caruia fusese emis un mandat european de arestare, de catre autoritatile germane, pentru comiterea infractiunii de trafic de migranti.
Apoi, pe 2 noiembrie, politistii salajeni l-au depistat si pe zalauanul Herle Viorel Lucian, de 31 de ani, pe numele caruia autoritatile din Germania au emis un mandat european de arestare pentru trafic de migranti. A fost retinut 24 de ore in arestul IPJ Salaj, dupa care, pe 3 noiembrie, a fost prezentat Curtii de Apel Cluj, care a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, în vederea predarii ulterioare catre autoritatile germane. stop_coloana
La numai o luna, in 8 decembrie, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat în Zalau pe Silaghi Vasile Gabriel, de 34 de ani, pe numele caruia autoritatile din Germania au emis la data de 25 noiembrie 2016 mandat european de arestare tot pentru trafic de migranti.
Politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale l-au prins apoi în Zalau, dupa o saptamana, in 16 decembrie, si pe Ardelean Sorin Alexandru, pe numele caruia autoritatile din Germania au emis mandat european de arestare pentru trafic de migranti.

Refugiatii abandonati la Nusfalau

26 de refugiati irakieni si sirieni au fost gasiti pe 9 noiembrie abandonati intr-o duba cu numere de Maramures pe marginea drumului ce leaga DN 1H de Muntele Sfanta Treime din comuna Nusfalau. Doi consilieri locali din Nusfalau care se aflau la sarbatorirea praznicului Arhanghelilor Mihail si Gavril au observat cum soferul din duba fugea incercand sa nu fie observat de cineva. La fata locului s-a aflat o alta masina, ai carei ocupanti pareau sa fie implicati. Cei doi consilieri au sunat de indata la 112.
Politistii din Simleu Silvaniei si din Nusfalau ajunsi la locul evenimentului au gasit duba de transport si 26 de persoane refugiate. Au fost identificati 14 barbati, 7 femei si 5 copii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *