Diferente…

Tot anul s-a pus problema lipsei de bani pentru pensiile din sistemul public, pentru salariile bugetarilor si s-au cautat solutii pentru a face economii, astfel incat banii sa ajunga pentru plata pensiilor, care si asa sunt destul de mici. Insa pentru pensiile speciale au fost bani. Si inca multi. Casa Nationala de Pensii a publicat datele referitoare la sumele care s-au achitat in acest an pentru pensiile fostilor magistrati, aviatori, diplomatici, consulari etc. Acestea au “inghitit” peste 11 milioane de euro intr-o singura luna. Cel mai mult primesc fostii procurori si aviatori.
In timp ce un fost magistrat sau parlamentar primeste o pensie de cateva mii de lei, un batran care a muncit pe branci la o intreprindere sau chiar pe vremea colectivizarii primeste cateva sute de lei. Banutii nu-i ajung pentru medicamente, pentru cheltuieli si cu atat mai putin poate pune un leu deoparte pentru zilele mai negre. Multi ajung chiar sa se imprumute la casele de ajutor. Se chinuie sa supravietuiasca, se straduiesc sa iasa demni in lume, atat cat pot si cat le permite buzunarul. Din pacate, nu prea mult. Diferenta intre cele doua categorii este ca de la cer la pamant. Inechitatea sociala persista inca intr-o tara care ar trebui sa promoveze egalitatea de sanse.
Si cum sa mai ajunga banii pentru salariile si pensiile celor din sistemul public, cand pentru cele aproximativ 8.000 de per-soane care au lucrat cu legea, statul plateste pensii de milioane de euro intr-o singura luna? Cum sa nu se imprumute statul la Fondul Monetar International? Ac-tualii pensionari de lux spun ca asa a fost creat sistemul, ca asa sunt legile, insa legile au fost facute tocmai de catre ei. Dupa cum spune si o vorba din batrani… cum iti asterni, asa dormi!

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *