Diferenta intre guvernarea din 2016 a tehnocratilor premierului Dacian Ciolos si guvernarea PSD-ALDE din 2017

0
91

Organizatia condusa de Dacian Ciolos, Platforma Romania 100, compara guvernarea cabinetului tehnocrat, din 2016, condus de premierul Dacian Ciolos, cu guvernarea PSD si ALDE din anul 2017.

rn

Cercetarea si inovarea au ajuns cenusarese

rn

Rezultatele comparative arata ca guvernul PSD-ALDE a investit anul trecut mai putin in cercetare si inovare, alocand Ministerului Cercetarii si Inovarii 1.422.389.000 de lei, in timp in 2016 guvernul condus de Ciolos a alocat suma de 1.847.083.000 de lei Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, cu 23 la suta mai mult. Desi promisiunea din programul de guvernare al PSD era ca va creste cu 30 la suta fondurile pentru cercetare, nicidecum sa le scada.

rn

Saracii platesc de trei ori mai mult
pentru acces la servicii medicale

rn

Platforma Romania 100 arata ca Guvernul PSD ca a majorat cu 189 la suta contributia facultativa la sistemul de sanatate de la 1 ianuarie 2018. “n 2016, cetatenii vulnerabili, precum zilierii, somerii neindemnizati, familiile sarace care nu primesc ajutor social, familiile monoparentale in care parintele nu lucreaza si alte persoane fara venituri plateau lunar 68,75 lei pe luna pentru a beneficia de servicii medicale de baza. De la 1 ianuarie, Guvernul PSD a dispus majorarea acestei contributii la 190 de lei pe luna.
Grija fata de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sanatate pentru familiile care traiesc în saracie, somerii neindemnizati sau zilieri.

rn

In anul guvernarii PSD am ramas
cu autostrazile la care s-a lucrat in 2016

rn

La capitolul constructie de autostrazi, marea problema de infrastructura a Romaniai, Guvernele PSD-ALDE au cheltuit cu 17,5 la suta mai putini bani pentru constructia de autostrazi si drumuri nationale fata de Guvernul Ciolos. Scaderea cheltuielilor s-a facut într-un an în care bugetul tarii a fost mai mare.
Guvernul Ciolos a alocat 1,6 miliarde de lei pentru autostrazi si modernicari de drumuri nationale in 2016, iar in 2017 PSD a alocat 1,3 miliarde de lei. Nu i-a cheltuit nici pe acestia, pentru ca o parte i-a retras la restructurare.
In 2017, din 90 de kilometri de autostrada promisi, PSD a inaugurat in martie anul trecut 13 kilometri, construiti in 2016.

rn

Politica financiara a guvernarea PSD
a adus rate la banci majorate substantial

rn

In 2017, sub guvernarea PSD, ratele romanilor au crescut cu 9,5 la suta ca urmare a cresterii ROBOR. Oamenii lui Ciolos au calculat ca un cetatean care avea o rata de 2.100 lei in 2016, in 2017 a ajuns sa plateasca 2.300 de lei, gratie "bunei" politici financiare a PSD.
Reprezentantii platformei Romania 100 spun ca vor continua sa publice comparatii sintetice si analize care arata diferentele între guvernarea tehnocrata si Guvernele PSD-ALDE.

rn

PSD si ALDE se zbat sa-si îngroape dosarele
penale si sa apere interesele clientelei politice

rn

De asemenea, Dacian Ciolos, alaturi de echipa sa din care fac parte fosti ministri tehnocrati si secretari de stat, s-a declarat un sustinator al miscarilor de protest fata de modificarile controversate ale legilor Justitiei, a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.
"Platforma România 100 nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei. Acestea nu sunt rezultatul unor reforme asumate responsabil, ci un paravan al unei oligarhii care are de îngropat dosare penale si de aparat interesele clientelei sale politice", spus reprezentantii Platformei Romania 100.
La finele anului trecut, Dacian Ciolos a anuntat ca nu renunta la proiectul sau pentru deszvoltarea Romaniei si ca din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic nou.

rn

Tehnocratii au fost practic folositi
de politicieni pana au trecut parleazul

rn

Dacian Ciolos a ajuns premier in 10 noiembrie 2015, dupa protestele masive din care au dus la demisia premierului de atunci, Victor Ponta.
Ciolos a fost desemnat premier de presedintele Klaus Iohannis. Propunerea a fost usor acceptata de PSD, care detinea majoritatea in Parlament, din cauza situatiei politice dificile in care tara noastra se afla dupa incendiul de la Colectiv.
Dacian Ciolos si cabinetul sau de ministri tehnocrati au parasit Palatul Victoria in 4 ianuarie 2017, dupa instalarea guvernului PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.