Diaconu nu isi va apara centura in Romania

Cherchi, care conduce firma OPI 2000 si se ocupa de cariera lui Branco, a castigat licitatia cu o oferta de 377.000 de dolari. Grupul roman Gankor, condus de Cristian Ganescu, a pierdut licitatia, oferind 364.000 de dolari.
“Nu conteaza unde voi boxa. Sunt un campion adevarat si voi demonstra acest lucru invingandu-l pe Branco la data si in locul alese de Cherchi”, a declarat Adrian Diaconu.
Italianul Salvatore Cherchi va trebui ca in termen de 15 zile sa anunte WBC data si locul intalnirii dintre Diaconu si Branco. De asemenea, in termen de 21 de zile el va trebui sa trimita la WBC contractele semnate de cei doi pugilisti.
Antrenorul lui Diaconu, Pierre Bouchard, a declarat ca Salvatore Cherchi nu va putea organiza meciul in Italia. “Regulamentele boxului profesionist italian interzic ca un pugilist de peste 40 de ani sa boxeze in aceasta tara. Branco este intr-o forma fizica excelenta, dar are 42 de ani. Presupun ca meciul va avea loc in Germania. |tiu ca grupul lui Cherchi se afla in relatii excelente cu grupul lui Wilfried Sauerland. Dar pot sa va asigur de un lucru: Diaconu se va pregati cu grija. Branco este mobil si cu picioare foarte puternice”, a afirmat Bouchard.
Deoarece este detinatorul centurii WBC, Diaconu va avea dreptul la aproximativ 225.000 de dolari, iar Branco va avea o bursa de circa 150.000 de dolari.
Pugilistul Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea in 22 iulie 2008, la Mexico City, dupa ce detinatorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat in repetate randuri sa boxeze cu romanul. Diaconu trebuia sa-si apere pentru prima oara centura in fata challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, intr-o gala programata la Bucuresti dar amanata din cauza unei accidentari la mana dreapta a pugilistului roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *