Dezinfectanții retrași de la Spitalul Județean, achiziționați de la Compania Națională Unifarm

0
269

Dezinfectanții neconformi, retrași de la utilizare în Spitalul Județean de Urgență Zalău în urma unui control de la DSP au fost folosiți în unitatea medicală aproximativ o lună de zile, spun reprezentanții instituției.

161 de litri de dezinfectanți considerați neconformi au fost identificați la cea mai mare unitate spitalicească din județ, a arătat un raport dat publicității de Ministerul Sănătății. Direcțiile de Sănătate Publică din țară au făcut controale la nivel național, iar în perioada martie 2020-mai 2021 au fost retrași peste 400 de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe de la spitale din Bacău, Piatra Neamț și Ilfov, cantitatea retrasă de la spitalul din Zalău fiind între cele mai semnificative.

Motivul pentru care produsul biocid Bioxeco 5S a fost retras de la utilizare la Spitalul Județean de Urgență a fost că eticheta nu era tradusă în limba română şi nu avea toate elementele de identificare impuse de legislaţia naţională. Produsul figurează pe lista biocidelor care aveau avize emise de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău, controalele în urma cărora au fost identificaţi dezinfectanţii neconformi au fost efectuate în 11 mai 2020.

Aceşti dezinfectanţi au fost achiziţionaţi în data de 8 aprilie 2020, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, de la Compania Naţională Unifarm S.A. și au fost folosiţi în unitatea medicală timp de o lună de zile.

„Cantitatea de dezinfectanţi retrasă se află în magazia spitalului, sigilată. Menţionăm faptul că în luna august 2020 am solicitat ridicarea (returul) către Compania Naţională Unifarm S.A. Fiind vorba despre un dezinfectant rapid de suprafeţe, nu au existat consecinţe negative la nivelul unităţii sanitare, acesta fiind înlocuit rapid cu alţi dezinfectanţi de suprafeţe existenţi în cadrul unităţii sanitare”, au declarat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții unității medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.