octombrie 7, 2022

Dezideriu Cheres a rezistat doar o luna in libertate, dupa care i-a dat cu securea in cap lui Ciurar Calin

La fel a facut si cu prima lui victima, in ziua de Pasti a anului 2016, tentatiiva de omor pentru care a stat la inchisoare numai pana in toamna anului trecut

rn

Judecatorii Tribunalui Salaj au admis in 4 ianuarie rechizitoriul procurorilor si au dispus inceperea judecatii fata de Cheres Dezideriu, care a recidivat si este judecat a doua oara in doi ani pentru tentativa de omor. Acesta se afla in prezent in stare de arest preventiv in Penitenciarul Jilava si urmeaza sa se stabileasca primul termen de judecata.

rn

De fapt, Dezideriu Cheres, condamnat in 2017 pentru tentativa de omor si eliberat conditionat in toamna anului trecut, a rezistat doar o luna de zile in libertate, dupa care l-a lovit cu o secure in cap pe Ciurar Calin.
Din starea de fapt prezentata de Tribunalul Salaj reiese ca inculpatul, in stare de recidiva fiind, la 11 noiembrie 2018, in jurul orelor 21:00, sub influenta bauturilor alcoolice, cu o secure luata de pe o buturuga aflata in fata casei, si-a lovit victima cu forta, cu partea taioasa, producandu-i acesteia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 40 – 45 zile de ingrijiri medicale. Tribunalul spune ca prin loviturile aplicate, Dezideriu Cheres a urmarit suprimarea vietii partii vatamate, fapta ce intruneste elementele constitutive ale infractiunii de tentativa la infractiunea de omor.
La doua zile dupa comiterea faptei, procurorii l-au arestat preventiv pe Cheres Dezideriu, la data de 13 noiembrie, pentru o durata de 30 de zile. La data de 9 ianuarie 2019, Tribunalul Salaj a mentinut masura arestarii preventive a lui Cheres Dezideriu, care se afla inchis in Penitenciarul Jilava din 14 noiembrie 2018.

rn

Cheres i-a crapat capul cu securea si lui Petre, in 2016

rn

Cheres Dezideriu a mai fost trimis in judecata la data de 30 mai 2016 dupa ce, chiar in ziua de Pasti, pe 1 mai, l-a lovit pe Cioban Petre cu un topor in crestetul capului.
Procurorii au spus ca inculpatul Cheres Dezideriu i-a aplicat lui Cioban Petre o lovitura cu toporul in zona capului, in plan vertical, de sus in jos, in urma careia persoana vatamata a suferit o plaga taiata in regiunea mandibulara si laterocervicala stanga. Acuzatorii mai spuneau ca, in raport cu obiectul folosit, zona lezata si intensitatea loviturii, reiese intentia inculpatului de a suprima viata victimei.
Tribunalul Salaj la comndamnat pe Dezideriu la data de 22 februarie 2017, fara acord de recunoastere a vinovatiei, la o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare cu executare.
Cheres Dezideriu a fost incarcerat la Penitenciarul Satu Mare, iar la data de 4 septembrie judecatorii satmareni i-au respins cererea de eliberare conditionata. Dar la 2 octombrie 2018, Judecatoria Satu Mare a admis sesizarea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare privative de libertate privind propunerea de liberare conditionata pentru condamnatul Cheres Dezideriu, care a fost eliberat din Penitenciarul Satu Mare.

Cazul seamana cu al criminalului recidivist Ardelean Vasile

rn

Cazul lui Cheres Dezideriu ne aduce aminte de un al caz inspaimantator din Salaj. Eliberat inainte de termen, dupa ce a stat la inchisoare 13 ani pentru o crima comisa cu cruzime in 2003, Vasile Ardelean a vrut sa repete in ianuarie 2018 scenariul de groaza.
In cazul crimei din 2003, Ardelean a zdrobit capul unui barbat cu un ciocan, dupa care si-a facut victima bucati si le-a aruncat in diferite locuri in Valea Zalaului.
In ianuarie 2018, la scurt timp dupa eliberare, a vrut sa zdrobeasca cu un ciocan capul celui care ii daduse in chirie o garsoniera langa Sala Sporturilor.
Tribunalul Salaj l-a condamnat in 22 iunie 2018 pe temutul criminal zalauan Ardelean Vasile la 7 ani si 8 luni de inchisoare, pentru tentativa de omor, la care judecatorii au adaugat restul ramas neexecutat din sentinta penala din iunie 2003 a Tribunalului Salaj, adica 3 ani si 6 luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.