Devalorizarea leului micsoreaza la loc salariile marite si le face minuscule pe cele ramase nemajorate

Devalorizarea leului micsoreaza  la loc salariile marite si le face  minuscule pe cele ramase nemajorate

Inflatia, cauzata de media generala a scumpirilor, a urcat în luna aprilie 2018 la 5,2% fata de aprilie 2017, înregistrând un record al ultimilor 5 ani, arata datele comunicate ieri de Institutul National de Statistica (INS). O rata anuala a inflatiei de 5,2% nu a mai fost consemnata din luna aprilie a anului 2013. 

rn

Cresterile anualizate de preturi au fost, în aprilie, de 4% la marfurile alimentare, de 7,2% la marfuri nealimentare si de 2,8% la servicii.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat ca majorarea salariilor este inevitabila, dar se va reflecta în preturi.
„Nu cred ca cineva mai poate opri cresterile de salarii în România, putem doar sa le temperam. Banca Nationala nu se împotriveste cresterilor de salarii, dar cerem de fiecare data atentie si iar atentie (…) trebuie sa fim atenti, ca majorarile de salarii, create de tensiunile de pe piata muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preturi”, a spus saptamana trecuta Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei pe trimestrul I 2018.

rn

Nivelul de trai intra la apa,
salariile majorate isi pierd valoarea

rn

Ca urmare a datelor publicate de INS, purtatorul de cuvânt al PNL, Ionel Danca, a afirmat ieri ca "propaganda" presedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la cresterea puterii de cumparare si la situatia economica din România este demontata de inflatia record de 5,2%.
"Inflatia a ajuns în aprilie la 5,2% si bate record dupa record! Este cea mai mare inflatie din ultimii cinci ani din România si cea mai mare rata de crestere a preturilor din Uniunea Europeana. Asta înseamna ca românii platesc tot mai scump factura unei guvernari populiste si mincinoase. Propaganda lui Dragnea cu cresterea puterii de cumparare este demontata, iata, de cifrele oficiale care arata ca produsele se scumpesc alarmant de la o luna la alta. Practic, cei care au primit din pix mai multi bani la salariu sau pensie, simt acum la buzunar, cum banii lor nu mai au aceeasi valoare", a transmis Ionel Danca, într-o postare pe Facebook.

Inflatia nu face diferente
intre bugetari si privati

rn

"Iar inflatia nu face diferente între bugetari si privati, ori între cei carora li s-au majorat salariile si cei carora nu le-au crescut veniturile. Loveste în toti, chiar mai tare în cazul celor cu venituri mai mici, în cei cu salariu minim, în pensionari sau în cei carora nu le-au crescut salariile. Liviu Dragnea trebuie sa înceteze sa mai vânda gogosi cu cresterea puterii de cumparare si sa opreasca imediat politicile economice catastrofale care dau cu o mâna si iau cu doua din buzunarele românilor", a mai spus Danca.

rn

Creste si ROBOR constant, muscand
din salariile romanilor cu credite

rn

Indicele ROBOR la 3 luni, în functie de care se calculeaza costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabila, a crescut ieri la 2,75%, de la 2,74% vineri, informeaza BNR.
La începutul saptamânii trecute indicele la 3 luni era 2,54%, a crescut pâna joi la 2,75%, iar vineri a facut un pas înapoi, la 2,74%.
ROBOR reprezinta rata medie a dobânzii la care bancile românesti se împrumuta între ele în lei. Indicele se stabileste zilnic ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de 10 banci selectate de Banca Nationala.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *