Deținătorii drepturilor de autor trebuie să-și declare veniturile până în 25 mai

Ordinul pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și gestionare a formularului 212 „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” a fost publicat în Monitorul Oficial.

Declarația se completează și se depune până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, pentru a se stabili impozitul pe venit și contribuțiile sociale, și anual tot până la 25 mai pentru stabilirea și declararea impozitului pe venit estimat pentru fiecare an fiscal, precum și pentru declararea și stabilirea contribuțiilor sociale datorate.

Aceasta trebuie depusă de toate persoanele fizice care au realizat venituri sau pierderi pe teritoriul țării noastre sau/și străinătate și care datorează impozit pe profit și contribuții sociale obligatorii. Aici intră și profesioniștii reglementați conform art 3 alin (2) din Legea nr 287/2009 (Sunt consideraţi profesionişti toţi cei care exploatează o întreprindere) și persoanele fizice care obțin venituri din drepturile de autor și drepturile conexe și care au beneficiat de indemnizații conform art. XV din OUG nr. 30/2020, art. 3 din OUG 132/2020 și art 6 alin. (1) lit a) și/sau lit b) din OUG 111/2021. Astfel, persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe, așa cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996, și care au beneficiat de indemnizația reprezentând 75% din salariul mediu brut pe țară trebuie să depună Declarația unică până la data de 25 mai.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.