Despăgubiri pentru porcii cu trichineloză

Doar dacă porcul are crotalii și este înregistrat în baza de date a DSVSA


Apropiereea săr-bătorilor de iarnă dă de lucru în această perioadă în special medicilor veterinari de pe raza județului Sălaj. Programul de activitate a medicilor veterinari va fi prelungit sâmbăta și duminica, iar cele 40 de puncte de depistare a trichi-nelozei vor funcționa zilnic.
“Având în vedere că în această perioadă se va sacrifica un număr însemnat de porci în gospodăriile populației, DSVSA Sălaj organizează program de activitate prelungit, care va cuprinde și zilele de sâmbăta și duminica”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj. El a mai subliniat că cei care sacrifică porcii în gospodărie trebuie să prezinte la medicul veterinar probe elocvente stop_coloana din mușchi sau din diafragmă.
“Trichineloza este o boală care beneficiază de despăgubire. Astfel că în cazul în care animalul este depistat pozitiv cu trichineloză, proprietarul poate beneficia de despăgubiri din partea statului, dar numai dacă animalul respectiv are acele crotalii și figurează în baza de date a noastră. Cu probele pentru analiză trebuie să se prezinte proprietarul animalului care trebuie sdă aibă asupra lui și cartea de identitate”, a adăugat reprezentantul DSVSA.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *