ianuarie 29, 2023

Descoperă misterul cavalerului medieval de la Pericei!

În 24 septembrie, de ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă propune o activitate inedită – un film documentar care surprinde munca echipei de cercetare din cadrul instituției.

Filmul documentar “Trei dinți de balaur. Enigmaticul personaj de rang înalt înmormântat la Pericei” își propune să facă o incursiune în lumea medievală transilvăneană prin prezentarea evoluției și a stadiului cercetărilor în situl de la Pericei, complexitatea lui, elementele sale componente, urmele bisericii medievale dispărute (în care au fost înmormântați unii dintre membrii familiei Báthory, ramura de Pericei), înmormântările cu caracter special și, desigur, despre inventarul funerar al personajului de rang înalt, rezultatele și datele parțiale obținute, ipotezele de lucru, proiectele de viitor.

În 24 septembrie, ”Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Porolissum înseamnă cercetare vestigii, vizite cu cu ghidaj altfel decât suntem obișnuiți, adică realitate virtuală, precum și promovare prin fotografie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut