septembrie 24, 2023

Descinderi și arestări în rândul traficanților de droguri, în Zalău și Crișeni

0

Doi tineri au fost arestați. Aceștia au vândut droguri unui număr de peste 80 de  consumatori, de pe raza județului Sălaj, pentru suma de 100 lei gramul.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, alături de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat, vineri, 9 iunie, 3 percheziții domiciliare și 2 percheziții auto, în Zalău, în Crișeni și în Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 25 de ani, din Zalău, ar fi procurat droguri de risc și mare risc (cannabis, 3CMC), precum și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la diferite persoane din Cluj-Napoca, pe care, ulterior, le-ar fi comercializat, livrat și oferit spre vânzare către diverse persoane din județul Sălaj.

Persoanele cărora le-ar fi comercializat și distribuit drogurile erau identificate de către un alt tânăr, de 21 de ani, din Crișeni.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, un cântar electronic, 950 de lei, 50 de euro, telefoane mobile, cartele telefonice și bunuri și obiecte purtătoare de urme de droguri de risc, de mare risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere.

În urma probatoriului administrat, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi tineri, ulterior, aceștia fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2022-iunie 2023, inculpații au  comercializat droguri de risc și mare risc şi substanţe cu efect psihoactiv unui număr de peste 80 de  consumatori, de pe raza județului Sălaj, pentru suma de 100 lei gramul.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut