octombrie 1, 2022

Derogări pentru transportul rutier la livrarea oxigenului medical către spitale

Până în 27 noiembrie 2021, transportatorii rutieri care asigură livrarea oxigenului medical către unitățile medicale beneficiază de o serie de derogări care facilitează activitatea în contextul pandemiei de Covid 19.

În data de 27 octombrie 2021, ministrul interimar al  Transporturilor și infrastructurii a aprobat acordarea unei derogări temporare de la prevederile privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de repaus ale conducătorilor auto, pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 28 octombrie 2021.

Situația de urgență de pe teritoriul României, în contextul gravei crize de sănătate publică existentă la acest moment din cauza pandemiei generate de virusul SARS-CoV2, pentru care este necesară acordarea derogării, vizează necesitatea asigurării în cel mai scurt timp posibil a oxigenului medicinal pentru unitățile medicale, ceea ce presupune un transport rapid și eficient din partea operatorilor de transport rutier care efectuează operațiuni de transport în acest scop, urmare creșterilor exponențiale a cererilor de livrare a oxigenului medical din partea unităților medicale.

Operațiunile de transport rutier cărora li se aplică derogarea

Derogarea se aplică numai în cazul conducătorilor auto care efectuează operațiunile de transport rutier prin care se asigură livrarea oxigenului medical către unitățile medicale.

Derogarea temporară de la prevederile privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de repaus ale conducătorilor auto se acordă, în cazul transporturilor rutiere prin care se asigură livrarea oxigenului medical către unitățile medicale, astfel: posibilitatea efectuării de către conducătorii auto a unei durate zilnice de conducere de 11 ore (față de 9 ore, care poate fi extinsă la 10 ore de 2 ori pe săptămână conform Regulamentului); posibilitatea efectuării de către conducătorii auto a pauzei de 45 de minute după 5 ore și 30 de minute (față de 4 ore și 30 de minute, conform Regulamentului); posibilitatea începerii efectuării de către conducătorii auto a perioadei de repaus săptămânal până la sfârșitul a 7 (șapte) perioade de douăzeci și patru de ore de la perioada de repaus săptămânal precedentă (față de 6 perioade de douăzeci și patru de ore conform Regulamentului).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.