Derby-ul zonal de la Nusfalau, umbrit de incidente

Derby-ul zonal de la Nusfalau, umbrit de incidente

Partida dintre CS Barcau Nusfalau si Sportul simleu s-a lasat cu trei eliminari, toate în tabara gazdelor. Catalin Anghel si Daniel Gut au vazut cartonasul rosu înca din primele 20 de minute, dupa care în a doua repriza a fost eliminat si Lazar Zoltan. Se pare ca au avut loc mai multe incidente si la final, arbitrul fiind si lovit, iar cei trei jucatori au primit fiecare câte o suspendare de un an

rn

În acest sezon, CS Barcau Nusfalau si Sportul simleu nu mai au sanse nici macar la podium, iar pe final de campionat, miza pentru ambele grupari ramâne locul 4. Cu toate acestea, derby-ul zonal dintre cele doua vecine zonale a fost unul încins, asta si datorita unor ambitii, dat fiind faptul ca si de-o parte, dar si de alta se afla jucatori care sunt din simleu Silvaniei.
Sportul simleu a început mai bine meciul de la Nusfalau, iar dupa 9 minute, Daniel Contras a si deschis scorul. CS Barcau a alergat rapid dupa egalare, însa în loc sa fie mai concentrata pe acest lucru s-a focalizat mai mult pe prestatia arbitrului Bogdan Puscas. Unele decizii ale arbitrului au iritat la maxim în tabara gazdelor, dar se pare ca si aroganta de care a dat dovada “centralul” a nemultumit mai multi jucatori de la Nusfalau.
Înca nu era jumatatea reprizei si dupa o lovitura libera la care arbitrul a dorit sa schimbe locul de executare, a început scandalul. Lazar Zoltan si Catalin Anghel au protestat si au vazut galben, dar situatia a degenerat, dupa ce Anghel l-a bruscat pe arbitru si automat a vazut cartonasul rosu. Daniel Gut a sarit si el ca “ars” si l-a lovit pe “central” cu piciorul, fapt pentru care a si fost eliminat.
În 9 oamnei, gazdele au avut o misiune mult mai grea, iar de situatia din teren a profitat Sportul simleu, care din minutul 20 a facut 0 – 2 dupa reusita lui Paul Ardelean. Chiar înainte de pauza, Nicolae Rad a redus din diferenta, dar la reluare, Sportul simleu a facut 1 – 4 prin “dubla” lui George Pop, într-un moment în care la Nusfalau a fost eliminat si Lazar Zoltan pentru “cumul” de cartonase.
Deja elevii lui Eugen Crisan s-au vazut cu sacii în caruta, având în vedere avantajul de pe tabela, dar si faptul ca adversarii jucau în 8 oameni. CS Barcau a reusit însa o revenire de marca si de la 1 – 4 a facut 4 – 4 în doar 6 minute! Ba mai mult, gazdele au crezut ca pot câstiga acest meci si au mai avut câteva atacuri, dar pe final, situatia numerica din teren si-a spus cuvântul. Astfel, Sportul simleu a mai marcat în ultimele 10 minute de doua ori prin Daniel Contras si a obtinut o victorie importanta prin care ramâne cu sanse la locul 4.
De cealalta parte, la Nusfalau situatia devine complicata, mai ales ca dupa incidentele care se pare ca ar fi avut loc la finalul meciului Comisia de Disciplina a luat masuri aspre. Drept urmare, Lazar Zoltan, Catalin Anghel si Daniel Gut au primit câte un an de suspendare, iar fara cei trei jucatori de baza, formatia antrenata de Ciprian Grecu si Adrian Damian îsi complica lupta pentru locul 4 si acum are sanse mici sa faca vreo surpriza pe terenul campioanei Dumbrava Gâlgau.
“Am avut emotii la începutul meciului si am stiut ca o sa avem un meci greu. Dar, dupa eliminarea celor doi jucatori de la Nusfalau am fost mai linistiti si am fost siguri de victorie. Se pare ca nu a fost asa, dupa ce ne-am vazut egalati la 4, nu am mai fost siguri de victorie. În final, importan a fost ca am luat cele 3 puncte”, ne-a declarat Daniel Contras.
Adrian Damian – antrenor CS Barcau: “Chiar nu a fost un meci cu ambitii si ambele echipe si-au vazut de treaba lor, însa arbitrul a stricat de la început jocul. Practic, centralul i-a provocat pe cei doi jucatori care au fost si eliminati în primele 17 minute. Totul a pornit de la o lovitura libera, pe care pur si simplu arbitrul a dorit sa o repete fara motiv, dupa care a fost si arogant la adresa jucatorilor. De aici a pornit totul si s-a ajuns la eliminari. Nu vreau sa ma gândesc la altceva, dar poate a facut-o cu intentie pentru a ajuta vreo alta echipa. Nu am înteles de ce au primit cei trei jucatori câte un an de suspendare”.
Eugen Crisan – antrenor Sportul simleu: “De la bun început cei de la CS Barcau au fost nervosi pe arbitri si nu i-am înteles. Noi ne-am vazut de jocul nostru si am deschis repede scorul. Meciul a devenit mai usor, dupa acele eliminari la gazde, însa si noi ne-am relaxat la 1 – 4 si chiar daca adversarii au jucat în 8 jucatori scorul a devenit egal. Pâna la urma, ne-am concentrat pe final si am câstigat. Sunt foarte multumit de jucatorii tineri pentru ca ei au adus aceasta victorie prin care ramânem cu sanse la locul 4”.

rn

Articol realizat in colaborare cu Sportul Salajean

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *