Deputatul Neaga: Sistemul de sănătate are nevoie de medici rezidenți

0
297

În contextul derulării Concursului național de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, deputatul sălăjean Florian Neaga susține că sistemul de sănătate are nevoie de medici rezidenți pentru un viitor care să asigure continuitatea si calitatea serviciilor medicale.

”Concursul național de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie organizat s-a remarcat prin numărul record de candidați. S-au înscris peste 12.500 de absolvenți – cu 600 mai mulți decât anul trecut -, care au concurat pe cele 6.300 de locuri anunțate de Ministerul Sănătății. Sunt așadar mai mulți doritori ca altădată să practice profesia de medic sau pe cea de farmacist, semn bun pentru sistemul de sănătate. Iar sporirea numărului de locuri pentru rezidenți ar fi de dorit, pentru că ne confruntăm deja cu o deficiență gravă de personal în sănătate, iar perspectiva este că aceasta se va adânci. În sistem activează în prezent profesioniști foarte buni, de la care rezidenții pot învăța practică la niveluri înalte de competență. Sunt condiții ca tinerii medici să ajungă la standarde de profesionalism ridicate. Îi vrem bine pregătiți și vrem să rămână în țară. Ei sunt viitorul medicinei din România și un standard ridicat în medicină înseamnă o bună sănătate pentru români”, opinează deputatul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.